Indian pakt flink uit met all-American racebeest de Sport Chief

Je kunt ook over de Brennerpas scheuren met iets minder dan dertig tonnen diesel, wat dacht je van twee wielen en 300 kilo? Indian Motorcycles heeft hun gloednieuwe Sport Chief bekend gemaakt en het is een cruiser pur sang.

Indian Sport Chief

Indian heeft met de Sport Chief gekozen voor een model dat écht de focus legt op performance, maar zoals een echte Amerikaanse cruiser hoort te doen, kun je er ook heerlijk comfortabel lange tochten op maken. De fonkelnieuwe tweewieler gaat het opnemen tegen andere toppertjes als de Honda Rebel 1100 en de Ducati Diavel 4. Beide gruwelijke motoren, maar als je het ons vraagt ziet de Sport Chief er wel echt het meest badass uit.

Ten opzichte van de ‘gewone’ Chief, ziet ‘ie er niet alleen stoerder en uit, maar heeft Indian hem ook flink opgevoerd. In het hart vinden we de V-vormige 1,890cc Thunderstroke 116 motor die je kunt misbruiken in 6 versnellingen. Al dit moois levert je zo’n 80 pk aan cruisekracht op.

Tech

Waar je al die nieuwe snufjes van tegenwoordig in een auto een beetje kunt wegstoppen, zitten ze bij motoren altijd vol in het zicht. De man van vandaag de dag houdt toch vaak wel van mooie gadgets, en dus zitten ze in de nieuwe Sport Chief mooi verwerkt. Zo zou je op zo’n klassiek Amerikaans modelletje niet zo snel een 4-inch touchscreen verwachten, maar hij zit er toch echt in. Het schermpje is mooi weggewerkt in de vorm van de originele cockpit. Zo raak jij niet verdwaald, maar zien je mede-bikers niet dat je vals speelt. Ook beschik je over cruise control, een bluetooth connectie met je smartphone, en je hoeft je sleutel niet meer in het slot te steken, dat kan allemaal op afstand. Wat ons betreft allemaal erg dik, al gaan we de sleutel wel een beetje missen.

Dit beest is in Nederland helaas iets duurder dan wat de Amerikanen ervoor betalen. Bij Indian zelf ben je minimaal 25.790 euro kwijt. Vrij fors, maar dan ben je wel de koning van je motormaten.

Reageer op artikel:
Indian pakt flink uit met all-American racebeest de Sport Chief
Sluiten