Indian en Roland Sands brengen motor uit: Indian FTR Super Hooligan

Het is niet de eerste keer dat motorcoureur Roland Sands en het oudste motormerk van Amerika hun krachten bundelen. Eerder deden ze dit al door de Super Hooligan National Championship samen te beginnen. Nu volgen ze deze samenwerking dus op met een bijpassende straatmotor, de Indian FTR Super Hooligan.

Het concept van de hooligan race werd uitgevonden door Roland Sands en hij heeft hierbij altijd een grote rol gespeeld in de organisatie. Samen met Indian wordt het evenement al jaar en dag georganiseerd door heel Amerika. Dit jaar vindt de eerste editie plaats op 7, 8 en 9 maart in Florida.

Indian FTR Super Hooligan

Het nieuwe paradepaardje van de motorbouwers van Indian is gebaseerd op de originele Indian FTR R Carbon. Het hart van de motor wordt gevormd door de V-twin motor met 1203cc en 123 pk. Het is dus allesbehalve een instapmodel. Deze combinatie levert namelijk 120Nm koppel. Het heerlijk grommende geluid van de tweewieler wordt bij deze editie geleverd door een prachtige uitlaatopstelling van de uitlaatfabrikant Akrapovič. Het gewicht van de motor rust op een omgekeerde voorvork die je geheel naar eigen wens kunt verstellen. Er is een infotainment scherm van 4 inch geïntegreerd dat te bedienen is met touchscreen. Ook kun je je telefoon opladen doordat de motor beschikt over een USB-oplaadpoort.

De kleurstelling van de limited edtion is zwart metallic dat versterkt wordt door Super Hooligan-race plaatjes. Zo zien we op de zijkant van de motor een nummer 1 wat symbool staat voor het kampioenschapslogo van het Indian raceteam. Het frame is gedoopt in een rode kleur dat afgewerkt is met gouden accenten en rode wielen.

Productie

Indian heeft aangekondigd wereldwijd maar een oplage van 300 stuks te produceren. De tweewieler is te bemachtigen voor een kleine 25.000 euro. Dit is een verschil van zo’n 2.500 euro ten opzichte van de originele Indian FTR R Carbon, geen geld dus!

 

Reageer op artikel:
Indian en Roland Sands brengen motor uit: Indian FTR Super Hooligan
Sluiten