In 4 stappen elke ochtend als James Bond de deur uit

redactie 1 mei 2016 Entertainment

Even vlug douchen, scheermes over je bakkes, kop koffie achterover tikken, broodje naar binnen werken en dan op naar de werkplaats om aan je burgerplicht te voldoen. Dat gestreste, gejaagde ochtendritueel komt je ongetwijfeld bekend voor. Wij vinden dat de ochtend daar veel te belangrijk voor is. Want is het niet veel lekkerder om ontspannen aan de dag te beginnen? Om de deur uit te stappen met een fris en wakker gevoel? Om bij de voordeur nog even in de spiegel te kijken en te denken: als ik een vrouw was, zou ik mezelf echt keihard doen.

Wij denken van wel en daarom hebben we vier stappen bedacht die je ochtendritueel van een frisse, mannelijke upgrade te voorzien. Ons motto: geniet van je ochtend, want die zet de toon voor de rest van de dag. Volg de grooming stappen van Mr. Bond:

1. Niet alleen je auto, maar ook je lijf heeft een wasstraat nodig
Met een schoon en verzorgd lijf ga je zelfverzekerd de dag in, dus als je ’s ochtends onder de douche staat, kun je er maar beter het beste van maken. Allereerst: geniet nu eens écht van die douche. Het is jouw momentje en niemand kan je dat afnemen. Zorg dat je één doucheproduct hebt waarmee je zowel je lijf, je haar als je gezicht kunt wassen. Dat voorkomt dat je vijf verschillende doucheproducten hebt staat. Ook is het fijn dat je lijf en haar hetzelfde ruiken. Enne… ook die sexy baliemedewerkster op je werk geniet ervan als jij het aroma van een echte gentleman om je heen hebt hangen, in plaats van die goedkope troep uit de supermarkt.

2. Voor een echte gentleman is scheren een ritueel
Gooi dat goedkope scheerschuim maar gerust in de prullenbak. Echte kerels zijn zuinig op hun huid. Scheergel is namelijk niet alleen bedoeld om dat oerwoud van mannelijke baardharen te beteugelen, maar ook om je huid te verzorgen. Weinig dingen zijn zo onaantrekkelijk als een droge, rode huid na het scheren. Kies altijd een scheergel die geschikt voor de gevoelige huid. Liefst eentje met aloë vera erin, want dat brengt een minuscuul beschermlaagje aan en voorkomt sneetjes en oneffenheden. Let er ook op dat de scheergel alcoholvrij is, zodat je huid niet uitdroogt. Probeer bijvoorbeeld deze scheergel eens.

Like en blijf op de hoogte van de laatste haar- en scheertrends voor mannen

 

 

3. Na het wassen en scheren is dit de kers op de taart
Wil je écht het beste voor je huid? Breng dan na het scheren een verzorgende aftershavebalsem aan. Let erop dat je een product kiest dat past bij je huidtype. Balsem heeft een hydraterend effect, waardoor je huid soepeler voelt en er ook nog eens mooier, frisser en gezonder uitziet. Een must voor elke man die het beste uit zichzelf wil halen.

4. Aftoppen die handel 
Na het scheren en douchen gaat er niets boven een heerlijke deodorant en een daarop aansluitende Eau de Toilette voor op je wangen en hals. Kwaliteit is van essentieel belang: een goed product ruikt niet alleen lekkerder, maar geeft je huid –zowel onder de oksels als rondom het gezicht – de mogelijkheid om te ademen.

Een beetje ijdelheid is beslist geen schande, mannen. Een bewust ochtendritueel zorgt er écht voor dat je ontspannen en zelfverzekerd aan je dag begint. Je zult jezelf de rest van de dag dankbaar zijn. Hebben we je weten te enthousiasmeren? Surf dan als de wiedeweerga naar de website van TABAC GENTLE MEN’S CARE, het mannelijkste verzorgingsmerk van Nederland.

Reageer op artikel:
In 4 stappen elke ochtend als James Bond de deur uit
Sluiten