De impact van Bitcoin op de wereldmarkt

De Bitcoin gaat met grote pieken en diepe dalen. De digitale valuta blijft ook afhankelijk van de beurs, wat een risico van drastische verliezen met zich mee kan brengen, zo heeft de afgelopen maanden wel geleerd.

Er zijn veel manieren waarop mensen deze elektronische valuta kunnen kopen, onder andere via een betrouwbare en gerenommeerde beurs zoals immediate connect. Zij maken gebruik van cryptografie om transacties te beveiligen en te verifiëren en nieuwe munten te creëren. Zodat je meer zekerheid hebt dat je niet opgelicht gaat worden en straks Kees van der Spek moet gaan bellen om je centen terug te krijgen. Deze cryptografie maakt het makkelijker om iets te coderen dat goed toegankelijk is met een sleutel, maar ook moeilijk toegankelijk zonder sleutel. Dit elektronische geld heeft een onderliggende technologie die bekend staat als blockchaintechnologie. Deze blockchaintechnologie helpt om transacties vast te leggen en te verifiëren. Alles voor de veiligheid van jouw moneys.

Ook is de blockchain een openbare registratie die door vele knooppunten wordt geverifieerd, waardoor het voor mensen onmogelijk is het systeem te manipuleren of te wijzigen. Ook biedt blockchain anonimiteit aan zijn gebruikers, aangezien het moeilijk is een transactie te herleiden tot de afzender of ontvanger.

Deze virtuele valuta is een gebruiksvriendelijk alternatief voor ‘ouderwetse’ valuta. El Salvador heeft dit digitale geld zelfs al een wettig betaalmiddel gemaakt. Met die legalisering heeft deze elektronische munt bijgedragen aan de versterking van de economische sector.

Andere landen houden streng toezicht op kapitaal om de geldstroom te reguleren of heffen hogere belastingen. Mensen kunnen deze elektronische valuta echter gebruiken om deze kapitaalcontroles en belastingen uit te bannen. Dit is hoe deze digitale munt de wereldmarkt zal beïnvloeden.

Toegang tot betrouwbare technologie

Je kunt deze virtuele activa op beurzen kopen met fysiek geld. Zodra je deze virtuele activa koopt, is er een digitale portefeuille die u kunt gebruiken om jouw bezittingen op te slaan. Deze digitale portefeuilles zijn gemakkelijk toegankelijk, vooral bij de aankoop van een product of dienst.

Bovendien heeft dit digitale geld een ingebouwde technologie die bekend staat als de blockchain. De blockchain van Bitcoin heeft wereldwijd aan populariteit gewonnen, en veel industrieën hebben de technologie overgenomen. Sommigen geloven dat blockchain niet snel tot een einde zal komen. Deze elektronische valuta wordt steeds meer algemeen aanvaard. De technologie van Bitcoin legt transacties permanent vast. Daarom kan bijvoorbeeld de landbouwsector blockchain gebruiken om te volgen hoe het aanbod beweegt. Blockchain-technologie kan aantonen waar het product verloren is gegaan, mocht het onderweg verdwenen zijn. Uiteindelijk zullen blockchain en deze digitale activa de wereldmarkt gaan beïnvloeden.

Directe betalingen

Af en toe duren mondiale en internationale betalingen met euro’s of dollars langer. Er zijn namelijk veel tussenpersonen betrokken bij wereldwijde transacties. Ook het tijdsverschil tussen de twee landen of continenten kan aanzienlijk zijn. Daarom moet iemand het geld via de relevante binnenlandse betalingssystemen versturen.

Voor de ongeduldige personen onder ons is de Bitcoin dan ook een mooie toevoeging. Bitcoin-transacties zijn namelijk snel en voor iedereen op elk moment van de dag toegankelijk. Je kunt snel en direct Bitcoin overmaken van jouw portefeuille naar de portefeuille van de ontvanger in een ander land. Daarom ben je verzekerd van onmiddellijke betalingen als je internationaal zakendoet.

Conclusie

Ondanks dat het wat risico’s met zich meebrengt, heeft deze digitale munt tal van voordelen voor de wereldmarkt. Bitcoin-beleggers zien Bitcoin als een speculatief goed en een perfecte afdekking tegen inflatie. Door het beperkte aanbod van Bitcoin neemt de vraag toe, waardoor de waarde stijgt. Daarom is Bitcoin een ideale back-up tegen inflatie.

Reageer op artikel:
De impact van Bitcoin op de wereldmarkt
Sluiten