Wij gingen in een ijsbad zodat jij het niet hoeft te doen

Wim Hof, Arie Boomsma, FHM-redactie, allemaal mensen die je vanaf nu aanraden om eens een ijsbad te nemen. En nee, wij gaan je niet vertellen dat dit het beste is wat je ooit hebt gedaan, maar het is het zeker waard om een keer te proberen.

In het Arthic Bath Hotel in Harads, gelegen in Zweeds Lapland, krijgen wij ijsbadtherapie, in combinatie met een bezoek aan de sauna. Dit houdt in dat wij niet één, maar drie keer in het ijsbad gaan! We kunnen het zelf ook nog niet echt geloven.

Ijsbad

Als je de laatste tijd niet compleet onder een steen hebt geleefd, dan heb je wel eens meegekregen dat een ijsbad nemen goed voor je is. Je hoeft je social media maar te openen en je ziet fitnessgoeroes meerdere minuten in een ijsbad gaan. Wij zijn hier tot op heden nog niet voor gezwicht, totdat Volvo ons de mogelijkheid bood om mee te doen met een rustgevende therapie waar ook een ijsbad bij zat.

ijsbad

Therapie

De therapie die we krijgen zijn 3 sessies in de sauna, waarbij we daarna het ijsbad ingaan. De eerste keer sauna, wat een hel. Het zweet breekt ons aan alle kanten uit en we willen hier eigenlijk zo snel mogelijk uit. Maar goed, wat er buiten op ons ligt te wachten is ook niet de ideale omstandigheid. Buiten ligt namelijk een wak in het meer waar we daarna een duik in gaan nemen. Na tien minuutjes in de sauna krijgen we het teken, we gaan naar buiten. We besluiten niet te lang te wachten en als tweede van de groep van acht mensen in het ijsbad te stappen. Waar we dachten onze adem wel onder controle te kunnen houden, blijkt dit lastiger dan gedacht. Na zo’n tien seconden houden we het voor gezien en snellen we terug naar de warme lounge. Hierna gaan we terug de sauna in. Onze benen prikken, maar we krijgen het wel weer lekker warm.

De tweede ronde is niet veel anders dan de eerste, hele warme sauna, heel koud ijsbad. De derde ronde was eigenlijk wel interessant. Omdat we wisten wat er komen ging voelde het bad dit keer minder erg dan eerdere keren. We stappen eruit en voelen ons voldaan, toch maar mooi gedaan!

Conclusie, een ijsbad is geen pretje. Toch raden we het aan gewoon een keer te proberen, want je voelt je hierna wel kiplekker. Gek is dat, dat al die fitnessgoeroes toch gelijk bleken te hebben!

Reageer op artikel:
Wij gingen in een ijsbad zodat jij het niet hoeft te doen
Sluiten