Husqvarna gaat naast crossmotoren ook fietsen produceren, de Husqvarna Grand Pather

Tweetaktmotor eruit, elektromotor erin. Voor crossmotor- en grasmaaierfabrikant Husqvarna maakt het allemaal niet uit. Het van oorsprong Zweedse merk breidt hun productielijn uit naar een fiets die tegenwoordig erg gewild is, de elektrische. Waar het in Nederland steeds makkelijker wordt om even de fiets te pakken, is de vraag naar de elektrische varianten ook erg groot. Dit omdat het eeuwenoude spreekwoord nog steeds naar waarheid is: gemak dient de mens.

En van dat gemak heeft Husqvarna ons al met verschillende producten voorzien. Zo kun je voor je gazonnetje een elektrische zitmaaier scoren en voor je uitgegroeide conifeer voorziet het merk je van een kettingzaag. Ook kennen we het merk van de stoere crossmotoren die worden geleverd in alle soorten en maten. Hoe komt het merk er ineens bij om elektrische fietsen op de markt te brengen?

Husqvarna

Het Zweedse merk dat bekend staat van de hierboven genoemde machines heeft een tweedeling ondergaan. Dit betekent dat de afdeling tuingereedschap niet langer samen wordt geproduceerd met de afdeling crossmotoren. Deze opsplitsing houdt dus in dat er andere producenten achter de verschillende producten van hetzelfde merk zitten. Dit zorgt ervoor dat het merk zich kan richten op de uitbreiding van hun assortiment, en dat is gelukt!

Husqvarna Grand Pather

De nieuwe elektrische tweewieler van het merk wordt gemaakt in drie varianten. De Husqvarna Grand Pather 4, 5 & 6. Waar de nummers 1 t/m 3 zijn gebleven blijft een groot raadsel. Wat geen raadsels met zich meebrengt is het stoere design van de elektrische fietsen. Voor je vriendin is de variant met nummer 4 beschikbaar. Die beschikt over een lage instap. Naast haar fiets jij op modelnummer 5 of 6. De verschillen tussen die twee zijn echter minimaal. Nummer 6 beschikt over bluetooth en heeft een iets andere voorvork. Alle twee de fietsen zijn uitgerust met een batterij van 720watt, terwijl de variant met lage instap een iets minder krachtige batterij heeft. Die moet het doen met 630watt.

De Grand Pather 4 gaat je 4.000 euro kosten, de 5 gaat voor 4.500 euro verkocht worden. Voor het topmodel, de nummer 6, moet je 5.000 euro bij elkaar sparen.

Reageer op artikel:
Husqvarna gaat naast crossmotoren ook fietsen produceren, de Husqvarna Grand Pather
Sluiten