Huawei P10 of Samsung Galaxy S8: nu kopen of wachten?

Redactie 23 mrt 2017 Entertainment

Op zoek naar een nieuwe smartphone? Dan heb je tegenwoordig meer dan genoeg keuze. Twee interessante telefoons die nu vol in de spotlights staan, zijn de Huawei P10 en de Samsung Galaxy S8. De eerste kun je nu al kopen, op het tweede vlaggenschip moet je nog even wachten. Wat is wijsheid: nu kopen of wachten?

Huawei P10
De Huawei P10 is het nieuwste model van Huawei. Hij ligt weliswaar nog maar net in de winkels, maar de verwachtingen zijn nu al hooggespannen. Dit komt omdat zijn voorgangers, de Huawei P8 en Huawei P9, beide tot beste smartphone van het jaar werden benoemd. Daarnaast waren ze behoorlijk scherp geprijsd in vergelijking met de concurrentie en kreeg je veel ‘bang for your buck’. Kan de Huawei P10 deze reputatie hooghouden?

Wat ons betreft wel. Net als zijn voorgangers ziet hij er wederom strak uit en voelt hij heerlijk licht in je hand. Meest opvallende feature is zonder twijfel de twee cameralenzen aan de achterkant. De ene camera schiet zwart-witfoto’s, de ander kleurenfoto’s. De camerasoftware legt beide plaatjes over elkaar en combineert deze tot één foto. Zo krijg je meer scherpte en details dan ooit tevoren in je foto’s. Geloof je ons niet? Vertrouw dan op de heren van DxO, de benchmarktest voor smartphonecamera’s. Van hen kreeg de Huawei P10 87 van de 100 punten. Ter vergelijking: de hoogste score die ooit behaald is, is 89 punten.

Huawei

Naast beauty heeft de Huawei P10 ook brains. Onder de behuizing schuilt een HiSilicon Kirin 960. Dit zegt je misschien helemaal niets, maar neem maar van ons aan dat deze processor over meer dan genoeg brute rekenkracht beschikt. Of je nou grafisch zware games als Asphalt 8 speelt of voortdurend surft op internet, geen enkele taak is te zwaar voor de Kirin 960. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je geheugen binnen de kortste keren vol is. Je krijgt van Huawei namelijk standaard 64 GB intern geheugen. Mocht dat nog te weinig zijn, dan hoef je alleen maar een microSD-kaart te kopen. Dan kun je het geheugen uitbreiden tot wel 256 GB.

De Huawei P10 prijzen is niet zo moeilijk. Dit toestel verkoopt zichzelf. Dat wil zeggen, als je bereid bent om 599 euro op tafel te leggen, want dat kost de Huawei P10.

Of Samsung S8?
Als je niet per se vandaag een nieuwe telefoon nodig hebt, dan loont het misschien om nog heel even te wachten. Binnenkort landt namelijk de Samsung Galaxy S8 bij ons in de schappen. Dit wordt het meest geavanceerde en in het oog springende toestel dat Samsung ooit gemaakt heeft. Het verschil met de Huawei P10 zie je meteen: de Galaxy S8 is een stuk groter en heeft meer rondingen. De meeste mannen houden daar wel van.

Samsung heeft ook oog voor onze veiligheid. Zo komt de Galaxy S8 met drie soorten biometrische beveiliging: vingerafdruksensor, irisscanner en gezichtsherkenningstechnologie. Daarnaast is het een multifunctioneel apparaat. Naast bellen, internetten en whatsappen kun je hem in een handomdraai veranderen in een volwaardige computer. Hoe? Simpel: je koopt de DeX Dock, plaatst de smartphone in de dockingstation, sluit je monitor en andere randapparatuur aan en voilà.  Nu werk je je teksten en presentaties uit op een groot scherm. En tot slot vinden we de allernieuwste hard- en software onder de motorkap.

Hier hangt wel een fors prijskaartje aan van 799 euro. Daarvoor krijg je wel een eyecatcher en een technologisch hoogstandje terug.

Nu kopen of wachten? De keuze is aan jou.

Samsung S8

Reageer op artikel:
Huawei P10 of Samsung Galaxy S8: nu kopen of wachten?
Sluiten