Huawei P10 Lite is de betaalbare middenklasser

De Huawei P10 Lite is weliswaar al op leeftijd, maar nog altijd een betrouwbare en veelzijdige telefoon. Wij vertellen je waarom het nog altijd een van onze favoriete middenklassers van afgelopen jaar is.

Ieder jaar vindt eind februari en begin maart in Barcelona het Mobile World Congress (MWC) plaats. Smartphoneproducenten van over de hele wereld verzamelen zich hier om hun nieuwste toestellen uit de doeken te doen. De media stromen massaal op het evenement af. Meer media-aandacht kan een fabrikant zich niet wensen.

Eén van de aanwezigen op de beursvloer was Huawei. Het Chinese techbedrijf lanceerde maar liefst drie nieuwe toestellen: de Huawei P10, Huawei P10 Plus en Huawei P10 Lite. Van dit trio is de laatste onze favoriet, en wel om 3 redenen.

#1 Scherpe prijs

Voor de Huawei P10 en Huawei P10 Plus betaal je de hoofdprijs. Laten we de Huawei P10 Lite vergelijken met de andere twee. Voor de reguliere P10 moest je destijds een bedrag van 599 euro op tafel leggen. Inmiddels is de prijs gezakt naar minder dan 450 euro, maar het blijft een aanzienlijk bedrag. De P20 Plus kostte bij lancering maar liefst 749 euro. Zelfs met de prijsverlaging van 200 euro moet je nog altijd diep in de buidel tasten. Kleine kans dat je zo’n bedrag zomaar in je achterzak hebt zitten. De P10 Lite kostte aanvankelijk 349 euro, maar haal je inmiddels in huis voor minder dan 249 euro. Dat is de helft van wat de P20 Plus momenteel kost.

#2 Scherp en compact beeldscherm

De Huawei P10 Lite is lekker compact. Met zijn 5,2 inch grote scherm is hij makkelijk mee te nemen en niet te klein om ermee op internet te surfen. Of naar je favoriete films en series te kijken. Het is het ideale schermformaat. Bovendien heeft hij een Full HD-display. De pixeldichtheid komt daarmee uit op 424 ppi. Dat is zo scherp dat je onmogelijk individuele pixels op het scherm kunt zien. Of dat foto’s er onscherp uitzien. Dezelfde resolutie vinden we tevens op de P10. Helaas heeft de P10 Lite geen edge-to-edge display, maar dat geldt ook voor de P10 en P10 Plus. Edge-to-edge is dé trend van 2017 en zien we bij vrijwel alle nieuwe toestellen.

#3 Meer dan genoeg rekenkracht

Onder de motorkap van de Huawei P10 Lite gaat heel wat power schuil. De HiSilicon Kirin 655 telt maar liefst 8 kernen (octa-core) en weet kloksnelheden tot 2,1 GHz te halen. Toegegeven, de P10 en P10 Plus zijn een krachtiger, maar dan hebben we het over een orde van 2,4 GHz. Dat is een minimaal verschil in prestaties, zeker als je nagaat dat je een stuk voordeliger uit bent met de P10 Lite. Het prestatieverschil zit hem niet in de hoeveelheid werkgeheugen. Zowel de P10 als de P10 Lite hebben 4 GB RAM. De P10 Plus beschikt over 6 GB RAM, maar daar betaal je dan ook twee keer zo veel voor. En bovendien is 4 GB meer dan voldoende voor de doorsnee gebruiker. Waarom zou je dan geld verspillen aan extra werkgeheugen die je toch niet gebruikt?

Reageer op artikel:
Huawei P10 Lite is de betaalbare middenklasser
Sluiten