Casio viert 40 jaar Pac-Man met sick horloge

Voor de meesten een spelletje wat je misschien wel in je jeugd in de arcadehal van de camping hebt gespeeld: Pac-Man. Het spel met de gele veelvraat en zigzaggende poppetjes heeft jongeren voor tientallen jaren bezig gehouden. Het spelletje dateert alweer uit 1980, waardoor het in 2020 veertig jaar bestond. Aangezien niemand iets te vieren leek te hebben in 2020, brengt horlogemerk Casio een jaar later alsnog een ode aan het oeroude spel door middel van een gruwelijk vet horloge.

Casio

Het Japanse horlogemerk Casio staat sowieso bekend om haar samenwerkingen. Zo kwam er een G-Shock van Bruce Lee uit en werkten ze samen met de Engelse militaire vloot. Nu hebben ze het gemunt op de old school gamers, want met de Casio x Pac-Man A100WEPC maak jij elk nerdy girl warm. De samenwerking klinkt raar, maar het model is mooi afgewerkt en niet overdreven. Het gaat om de bekende gouden wijzerplaat, waar zowel op het bandje als op het scherm de vrolijke spookjes te zien zijn. Op de band is het patroon van het spel te zien, de route die je al zo vaak in je leven hebt afgelegd op de spelcomputer. De knoppen op het scherm wekken de illusie dat je het spel echt op het digitale veldje kan spelen.

Pac-Man
Foto: Casio.

Pac-Man

Uit die droom zullen we je snel helpen. Helaas is het niet mogelijk om Pac-Man op het horloge te spelen. Jammer man. We zagen je al in het bushokje de minuten doorkomen. Toch blijft het een aanrader, aangezien je een classy vintage model combineert van de speelsheid van een videogame. Dit is overigens niet het eerste horloge die in het teken van Pac-Man staat. Timex bracht in 2020 ook al een Pac-Man editie van hun T-80 model uit. Wat hebben al die horlogemakers in godsnaam met Pac-Man?

Reageer op artikel:
Casio viert 40 jaar Pac-Man met sick horloge
Sluiten