Het achtste seizoen van Homeland is vanaf februari te bekijken op NPO3

Claire Danes en Mandy Patinkin zijn begin volgend jaar voor de allerlaatste te zien als Carrie Mattison en Saul Berenson. Want aankomende februari start alweer het achtste en laatste seizoen van de hitserie, volgepakt met corruptie, gemene spelletjes en lots of drama: Homeland.

Laatste seizoen

Seizoen acht van Homeland zal niet langer plaatsvinden in Amerika. Producent Alex Gansa zei: “Seizoen acht gaat ergens overzee. Nadat we ons in seizoen zeven hebben geconcentreerd op belangrijke internationale zaken, willen we teruggaan naar een kleiner verhaal in seizoen acht. Seizoen acht gaat vooral over geheime informatie in een ander land dan Amerika.”

In het slotstuk reist Saul (Mandy Patinkin) dus weer naar het Midden-Oosten om te onderhandelen met de taliban. Hij heeft daarbij de expertise en het inzicht van Carrie (Claire Danes) hard nodig, maar zij is nog aardig naar de klote na haar gevangenschap in Rusland. Ook wat oude bekenden komen terug. Haissam Haqqani, de terrorist die in het vierde seizoen verantwoordelijk was voor de zeer bloederige aanslag is back. Ook krijgt Hugh Dancy een bijrol. Hij is in het echte leven de man van Claire, dus dat moet wel klikken.

Met pijn in ons hart melden we jullie dat dit het laatste seizoen is. De serie kende zijn entree in 2011. Deze werd ziek goed ontvangen en kreeg zelfs een Golden Glode en een Emmy in de categorie drama. Claire Danes ontving ook een Emmy voor ‘Outstanding lead’. Homeland seizoen 8 zal opnieuw uit twaalf afleveringen bestaan en is vanaf 16 februari te zien op NPO3.

Voor de newbies

Al je nog niks gezien hebt van deze serie, shame on you. Maar we zullen je even kort en bondig vertellen waar de serie garant voor staat. De serie is gebaseerd op een Israëlische serie Prisoners of War en gaat over bipolaire CIA-agent Carrie Mathison (Claire Danes) die erg veel aan d’r kop heeft. In het begin komt ze marinier Nicholas Brody (Damian Lewis) tegen het lijf. Mathison gelooft dat Brody – die als krijgsgevangene door Al-Qaeda in gevangenschap werd gehouden – door de vijand bekeerd is en een bedreiging vormt voor Amerika. Na heel wat tramalant verschuift de focus naar Mathisons geheime werkzaamheden voor Amerika, die overal in de wereld plaatsvinden. En dat alles gaat niet helemaal van een leien dakkie.

Reageer op artikel:
Het achtste seizoen van Homeland is vanaf februari te bekijken op NPO3
Sluiten