Hoe overleef je tijdens tropische temperaturen

Redactie 30 Aug 2019 Entertainment

We spreken van tropische temperaturen als het warmer is dan 25 graden. De laatste jaren is dit steeds vaker het geval in Nederland en ook momenteel is het weer enorm warm. Maar hoe zorg je nou dat je je hoofd koel houdt en deze warme dagen overleefd? Om de extreem warme dagen iets verdragelijker te maken, zetten wij een aantal tips op een rijtje.

1 – Je huis voorzien van goede isolatie

De eerste stap om toekomstige hittegolven verdragelijker te maken, is door je huis te voorzien van een goede isolatie. Als je huis goed geïsoleerd is, dringt de warmte namelijk niet of nauwelijks naar binnen. Hierdoor blijft de hitte buiten en zal het in je huis dus wat aangenamer zijn. Je kunt verschillende delen van je huis voorzien van isolatie. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor vloerisolatie, spouwmuurisolatie en dakisolatie. Als je budget het toelaat raden we het aan om je hele huis goed te isoleren.

Bron foto: Takkenkamp Isolatie

2 – Deuren en ramen dicht overdag

De tweede tip is: zorg ervoor dat je ramen en deuren dichthoud overdag. Als je deze open zet help je namelijk de warmte om naar binnen te dringen. Als het ‘s Ochtends en ‘s avonds weer wat koeler is buiten, kun je de deuren en ramen wel weer openzetten. Zet dan ramen tegenover elkaar open, zodat het lekker door kan waaien.

3 – Zorg voor verduistering

Als je alles hebt afgesloten, raden we het aan om ook je gordijnen dicht te houden overdag. Zorg ervoor dat geen enkele zonnestraal naar binnen komt, want ook zonnestralen zorgen voor warmte. Door het sluiten van je gordijnen zorg je voor verduistering en dit resulteert vervolgens in een koudere kamer.

4 – Zet warmte verwekkende apparatuur uit

Om de temperatuur binnen zo aangenaam mogelijk te maken dien je ook bepaalde apparaten uit te zetten. Veel apparaten veroorzaken namelijk hitte als deze aan staan. Probeer daarom zoveel mogelijk apparatuur uit te zetten tijdens tropische temperaturen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je tv, computer, playstation en koffiezetapparaat. 

Niet genoeg?

Kun je na deze tips nog steeds de warmte niet verdragen? Twijfel dan niet langer en schaf een aircosysteem aan. Echt, het is het waard. Als je zoekt naar de goedkoopste oplossing, dan raden we een mobiele airconditioning aan. Heb je er meer geld voor over? Kies dan voor een vast airco systeem. 

Reageer op artikel:
Hoe overleef je tijdens tropische temperaturen
Sluiten