Dit is hoe lang verschillende soorten drugs in jouw lichaam blijven hangen

Redactie 2 Jul 2019 Entertainment

Drugs kunnen best leuk zijn, maar kunnen ook voor een hoop problemen zorgen. Niemand zit te wachten op een drugsverslaving of dat je gepakt wordt door de politie. Maar hoe lang duurt het voordat drugs uit je lichaam verdwijnen? We hebben het voor je uitgezocht.

Cocaïne

Heb jij onlangs cocaïne gebruikt? Dan blijft dit gemiddeld nog 2 tot 8 dagen in je lichaam. Hierbij hangt het er wel van af of jij dit incidenteel of vaker gebruikt. Gebruik jij deze drug incidenteel? Dan zal het voor 2 tot 5 dagen in je lichaam blijven. Gebruik jij de drugs intensief? Dan kan het wel tot 8 dagen in je lichaam blijven. Mocht jij de drugs intensief gebruiken, dan betekent dit dus dat je een drugsverslaving hebt.  Het is dan zeer verstandig om op korte termijn op zoek te gaan naar hulp. Vraag jij jezelf af of je verslaafd bent? Dan is het verstandig om jezelf een aantal vragen te stellen. Hierbij kan je denken aan vragen zoals: Gebruik je drugs om je beter te voelen? Maak je ruzie met geliefden over drugs? Probeer je jouw drugsgebruik te ontkennen? Mocht jij tot de conclusie komen dat dit bij jou het geval is, wacht dan niet te lang en ga op zoek naar hulp.

Verschillende soorten drugs

Men ziet het over het algemeen niet zo, maar alcohol behoort absoluut tot drugs. Dit product kan voor flinke schade aan het lichaam zorgen en buiten dat kan het ook voor psychische problemen zorgen. Een verslaving kan ervoor zorgen dat jouw leven op een negatieve manier beïnvloed wordt. Bij overmatig alcoholgebruik is het absoluut verstandig om op zoek te gaan naar hulp. Mocht jij je afvragen hoe lang alcohol in het bloed blijft zitten? Dan hebben wij het antwoord voor je! Alcohol blijft namelijk 2 tot 5 dagen in het bloed aanwezig. Dit geldt ook voor Heroïne, Morfine, Opium, Wiet en Methadon. XTC is nog drie dagen (72 uur) aantoonbaar in je bloed of urine. Kortom, de meeste soorten drugs blijven nog wel even in het lichaam zitten. Alleen bij lachgas is dit niet aantoonbaar, dit wordt ook nog niet zo heul lang gebruikt.

Reageer op artikel:
Dit is hoe lang verschillende soorten drugs in jouw lichaam blijven hangen
Sluiten