Hate it or love it: dit is de nieuwe Hispano Suiza Carmen

redactie 11 mrt 2019 Machines

Onlangs verscheen er weer een nieuwe auto van het merk Hispano Suiza. De Hispano Suiza Carmen. Een soort van retromodel, maar dan met gruwelijk veel power. Deze bolide moet zo’n 1.018 paardenkrachten onder de kap vandaan toveren. Allemaal gevangen in een krachtige elektromotor.

Je vindt het een mooie auto, of je vindt hem spuuglelijk. Bij deze Hispano lijkt er geen middenweg te zijn. De elektrische vierwieler is een soort eerbetoon aan de oude Hispano Suiza H6C Dubonnet Xenia, een opvallende verschijning uit 1938. Tja, hij heeft er inderdaad heel erg veel van weg. Maar of we heel vrolijk worden van dit design…

Specs Hispano Suiza Carmen

Carmen is niet voor de poes. Hoewel het design heel erg retro is, zijn de specs dat zeker niet. Dit is een bak mak monsterlijke prestaties. Binnen drie seconden schiet ‘ie van nul naar honderd. Ook de topsnelheid van 250 kilometer per uur is zeker niet misselijk voor een elektrische auto. In 2020 moet de eerste Carmen kennis maken met het asfalt. Voor zo’n anderhalf miljoen euro gaan ze over de toonbank. Wil jij één van de vijftien auto’s hebben, dan zal je dus snel moeten beginnen met sparen.

Foto’s: Hispano Suiza

 

Reageer op artikel:
Hate it or love it: dit is de nieuwe Hispano Suiza Carmen
Sluiten