De High Friet is de mannelijke variant op de High Tea

Redactie 29 mrt 2019 Entertainment

Je vriendin is ongetwijfeld wel eens gaan high tea’en met haar vriendinnenclubje, oma of buurmeisje. Lekker genieten van een kopje rooibosthee, een chocolademuffin en een dozijn cupcakes. Hartstikke leuk voor onze vrouwelijke medemens, maar totaal ongeschikt voor ons woeste mannen. Gelukkig is er in de vorm van de High Friet een tegenhanger waar de testosteron vanaf druipt. Of is het frituurvet wat daar glinstert?

Het bestaat al een jaar of twee, maar sinds deze week vliegt het bedrijf In Alle St(r)aten uit Dieden viraal over het interwebs. Met als gevolg dat er massaal bestellingen worden gedaan en de telefoon vaker rinkelt dan in een callcenter. Kim van der Straten vertelde tegen het AD waarom dit gelanceerd is. “Er is al High Bier, High Wine en High Tea. Bij alle buffetten krijgen we de vraag of er ook friet bij zit. Hoe oud het gerecht ook is, er blijft altijd vraag naar. We hebben om die reden nieuwe buffetten bedacht, waaronder ook de High Friet.”

Snack de royal met de High Friet

De High Friet is precies wat je denkt wat het is. Snacks in zo’n lading dat je al vetzucht krijgt bij het aanblik van de tafel die vol staat met heerlijke frituurhoeraatjes. Frikandellen, verschillende soorten friet, kipnuggets, bitterballen, mexicano’s, kipcorns, kaassouflés, noem het allemaal maar op. Dat natuurlijk afgetopt met een paar kommen heerlijke dipsauzen. Dit is toch smullen.

Niet meer dan logisch dat dit enorm populair is. Toch Kim? “Het buffet wordt vaak geboekt. Nóg vaker nu het zo vaak voorbij komt op social media. We krijgen veel mailtjes en telefoontjes. Er is veel reuring waar we niet altijd aan kunnen voldoen.” Mocht je dit ook willen, dan kun je beter maar alvast gaan reserveren, vriend.

High Friet
Foto: In Alle St(r)aten
High Friet
Foto: In Alle St(r)aten
High Friet
Foto: In Alle St(r)aten

 

Reageer op artikel:
De High Friet is de mannelijke variant op de High Tea
Sluiten