Hierdoor voel jij je kip lekker na een dagje pilsen op het terras

Redactie 19 jul 2017 Entertainment

In de zomer is het niet zeldzaam om overdag al alcoholische dranken te drinken. Lekker met een witbiertje op het terras met de zon op je kop, heerlijk. Maar er zijn wel wat trucjes voor nodig om daar niet super sloom van te worden.

We zijn de beroerdste niet en geven je graag wat advies voor een flink dagje zuipen in de zon. Want niemand heeft zin om daarna gaar thuis te zitten en je avond in de prullenbak te laten zinken.

Plannen
Het is slim om de dag van tevoren al rekening te houden met het feit dat je de volgende dag een jerrycan met alcohol naar binnen giet. De hoeveelheid slaap die je hebt, heeft namelijk invloed op de mate van je dronkenschap de volgende dag.

Volgens professor Scott Swartzwelder voelt iemand met een korte nacht achter de rug, zich meer dronken dan ‘ie daadwerkelijk is. Dus als je weinig slaap hebt, zit het vooral tussen je oren. De hoeveelheid alcohol in je bloed blijft natuurlijk gewoon hetzelfde.

Bodem
Inkoppertje natuurlijk, maar een goede bodem doet wonderen. Veel mensen denken dat een shitload aan koolhydraten ervoor zorgt dat je immuun bent voor alcohol, maar dat werkt dus niet per se het beste.

Dit zou bijvoorbeeld een betere bodem zijn: een glas melk, avocado (goede vetten), ontbijtgranen en natuurlijk eieren. Een stukje zalm erbij zou het helemaal af maken, de vitamine B-12 uit de vis kun je namelijk heel goed gebruiken.

Water
Het ligt weer heel erg voor de hand, maar sip af en toe ook gewoon wat water weg. Zonder al te technisch te worden; de alcohol zet je nieren flink aan het werk, waardoor je meer plast dan dat je vocht opneemt. Daarom is het zeker geen slecht idee om flink wat water te drinken. Werkt vaak ook tegen een kater als je dat doet als je flink gezopen hebt.

Schaduw
Het is natuurlijk lekker om aan je kleurtje te werken zodat ze in Albufeira niet denken dat je een Engelsman bent, maar voor je gemoedstoestand is het niet zo slim om de hele tijd in de zon te zitten. De brandende zon maakt de klap van de alcohol alleen maar heftiger, waardoor jij je steeds slechter voelt.

Kies bewust
Het is geen geheim dat je van sommige drankjes sneller dronken wordt dan van anderen, maar dit heeft niet altijd alleen maar met het alcoholpercentage te maken. De University of Surrey ondervindt in 2001 namelijk dat bubbels voor een snellere dronkenschap zorgen dan de platte variant van wijn. Nu is een hele dag aan de champagne voor nog wel meer redenen een slecht plan.

Gekke truc
Jim Koch pretendeert de beste trick te hebben om het dronken zijn te tackelen. Hij neemt namelijk een hap actieve gist en mixt het met yoghurt om het nog enigszins eetbaar te maken. Ik denk dat de mensen naast je op het terras, je in ieder geval met een gek gezicht aankijken.

Wees verstandig
Het is heel aantrekkelijk om in de zomer flink de bloemetjes buiten te zetten. Vaak voelt het als het beste moment om eens goed het leven te vieren en het er goed van te nemen. Maar als je de gevolgen ervan niet later onder ogen wil komen, wees dan verstandig en hou je koppie erbij. En anders, sterkte met de kater.

Bron: Highsnobiety.

Reageer op artikel:
Hierdoor voel jij je kip lekker na een dagje pilsen op het terras
Sluiten