Het zeldzame horloge van trainer Pep Guardiola

We kennen Pep Guardiola allemaal wel als de succesvolle trainer van FC Barcelona, Bayern München en Manchester City. Afgelopen dinsdag speelde hij met zijn Manchester City de kwartfinale tegen Real Madrid. De Spanjaard werd toen gespot met één van de zeldzaamste horloges van de wereld.

Toen wij keken naar de wedstrijd viel ons iets op. Natuurlijk was de weergaloze wedstrijd met de fantastische goals van Bernardo Silva, Camavinga, Rodrygo, Foden, Gvardiol en Valverde een genot om naar te kijken. Het blinkende uurwerk van Guardiola bleef ook niet onopgemerkt tussen al het gevoetbal door.

Richard Mille

Het is natuurlijk geen verrassing dat je als trainer van allemaal topclubs genoeg knaken verdient om de mooiste horloges te dragen, maar deze moeten we wel even uitlichten. Het klokje van Guardiola is namelijk een Richard Mille RM27-01. Dit horloge beschikt over een handmatig opwindbaar tourbillon -uurwerk en een open ontwerp dat de versnellingen en wijzers van het horloge weergeeft. Daarnaast heeft het uurwerk ook gele lijnen en stippen om de minuten en uren weer te geven en een rode put op de wijzer die de tijd aangeeft.

Een prachthorloge als je het ons vraagt. Verder is deze editie ook het lichtste mechanische horloge aller tijden. Met een gewicht van 18,83 gram heeft Richard Mille weer de record te pakken. Daarnaast zijn er maar 50 exemplaren hiervan, dus zo makkelijk kom je er niet aan. Het is ook wel aan de prijs te zien dat het een exclusief horloge is. Voor 1,1 miljoen pond is ‘ie namelijk van jou. Dat wordt nog even doorsparen dus.

Pep Guardiola

De Spanjaard heeft een mooie carrière achter de rug, zowel als trainer als speler. Als speler was hij lange tijd te zien in het shirt van FC Barcelona. Daarna speelde hij nog voor verschillende Italiaanse clubs én was hij actief in Qatar en Mexico. Vervolgens is de beste man het trainerschap gaan doen. Met zijn speelstijl à la Johan Cruyff wist hij met FC Barcelona en Bayern München vele prijzen te winnen. Nu bij Manchester City is hij ook weer bezig met een aantal fantastische jaren.

Reageer op artikel:
Het zeldzame horloge van trainer Pep Guardiola
Sluiten