Dronebeelden van verlaten Land van Ooit laten onze kinderharten huilen

redactie 7 nov 2018 Entertainment

Misschien ben je in een ver verleden weleens in Drunen geweest. Nou is daar op zich niet heel veel te doen zou je denken, maar vroeger was dit de plek waar je als kind heen wilde gaan. Het Land van Ooit was er namelijk gevestigd. Tegenwoordig is er nog weinig over van dat toffe pretpark. 

Het kinderthemapark werd in 1989 geopend. Vele 90’s kids hebben er een geweldige dag beleefd daar in het mooie Brabant samen met Kloontje het reuzenkind en Sap de Aardwortel. Kinderen konden zichzelf daar ridderinnen noemen, terwijl de ouders werden gedegradeerd tot lakeien. Het Land van Ooit sprak over zichzelf alsof het een echt land was, compleet met inwoners, zogenaamde Ooiters. Het land had zelfs een eigen valuta: de Ooitsent. De standaardregel in het park was dat kinderen de baas waren, de ouders hadden er weinig te zeggen.

Dronebeelden

Het was een mooie tijd, maar helaas ging het financieel niet zo heel goed met het attractiepark. In combinatie met slecht weer (veel attracties waren buiten) ging het park failliet. Een stukje jeugd was stervende en huilt nog een beetje na. Check deze dronebeelden hieronder maar eens.

Op het terrein van het attractiepark komt in 2019 een medische campus. De laatste overblijfselen zullen binnenkort tocht verwijderd worden.

 

Reageer op artikel:
Dronebeelden van verlaten Land van Ooit laten onze kinderharten huilen
Sluiten