Het bizarre verhaal achter The Falling Man

redactie 12 sep 2016 Entertainment

Het was gisteren alweer vijftien jaar geleden dat twee vliegtuigen zich in het World Trade Centre in New York boorden. Fotograaf Richard Drew was in de buurt en legde alles vast. Hij heeft waarschijnlijk één van de meest opvallende foto’s gemaakt die dag. Hij vertelt nu het verhaal achter de foto van The Falling Man.

Je weet waarschijnlijk nog precies waar je was en wat je deed toen je het nieuws over de aanslagen op 11 september hoorde. Dit geldt zeker voor Richard Drew. Hij heeft het allemaal van heel dichtbij meegemaakt. Volgens Richard moeten journalisten zich niet als slachtoffer opstellen. Zij moeten naar de rampplek toe, in plaats van ervan wegrennen. Ze hebben volgens hem de taak om een stukje geschiedenis vast te leggen.

New York Times zet de foto destijds op de voorpagina. Dit leidde tot veel kritiek van de lezers. Het is ook best een schokkende foto, maar het vat alles wel heel goed samen. Tot op de dag van vandaag weet Richard niet wie de man op de foto is. Hij denkt dat het een latino is die bij Windows of the World werkte, een luxe restaurant op de 106e en 107e etage. Dit denkt hij omdat de man een getinte huidskleur heeft en soort uniform draagt.

Reageer op artikel:
Het bizarre verhaal achter The Falling Man
Sluiten