Deze cover van Heroes is dé soundtrack voor een relaxte zondag

redactie 25 nov 2018 Entertainment

Zondagen horen relaxt te zijn. Een beetje uitbrakken terwijl je tot diep in de middag nog in je nestje blijft ronken. Op zondag mag je gewoon 50% van de dag vullen met in bed liggen. Om het nog een beetje chiller te maken hebben wij een hele mooie cover gevonden van David Bowie’s Heroes. 

David Bowie is een grootheid. Hij is een van de grootste muziekgoden die deze aardbol heeft gekend. Helaas is hij al bijna drie jaar dood. Toch blijft zijn muziek gelukkig springlevend. Classics als Life on Mars, Let’s Dance en Starman horen we nog regelmatig op de radio. Heroes uit 1977 is misschien wel zijn allerbekendste nummer. De track gaat over twee geliefden die vlakbij de Berlijnse Muur bij elkaar komen. De titel ‘Heroes’ verwijst naar het nummer Hero uit 1975 van de Duitse band Neu! Een band die Bowie behoorlijk bewonderde.

Peter Gabriel

De cover is gemaakt door niemand minder dan Peter Gabriel, ook geen onsuccesvolle gast. Zo zat hij begin jaren ’70 bij Genesis, later ging hij solo. Hij werd bekend met nummers als Sledgehammer, Solsbury Hill en In Your Eyes. Deze bijzondere cover nam hij een paar jaar geleden in Verona op met een orkest.

Reageer op artikel:
Deze cover van Heroes is dé soundtrack voor een relaxte zondag
Sluiten