Prime teast allereerste gabberfilm ooit: Hardcore Never Dies

Sommige mensen denken meewarig terug aan de jaren ’90. Australian trainingspakken, bomberjacks en hakken op Nike Air Max. Heerlijk. Dat willen we terug. Voor anderen is het een korte koortsdroom in het geschiedenisboek. Goed. In welke hoek je zit, maakt niet uit. Dat mag je lekker zelf bepalen. Het is uiteindelijk wel een spraakmakende periode geweest en dus moest er maar eens een film over komen. Dat dacht ook filmmaker Jim Taihuttu en dus neemt hij het heft zelf maar in handen. Trek snel je trainingspak aan en maak je klaar voor Hardcore Never Dies.

Hardcore Never Dies

De gabbercultuur was een bijzondere periode. In Rotterdam kwamen verschillende muziekstijlen samen om zo tot hardcore te komen. Al snel vond je in het hele land nachtenlange raves, die met een stuk snellere housemuziek en voldoende XTC best vol te houden waren. Dj’s als Paul Elstak veroverden de wereld en het straatbeeld werd gedomineerd door kale koppen en trainingspakken.

Hardcore Never Dies is de eerste film over deze periode en moet een soort ode aan de hardcore zijn. De film gaat over Michael, die dolgraag pianist wil worden. Op een gegeven moment introduceert zijn broer hem in de Rotterdamse gabber-scene, wanneer hij op zoek is naar inspiratie. Michael belandt in een wereld van snoeiharde beats, broederschap en drugs. Maar wanneer de pillenhandel van Danny internationale proporties aanneemt, moeten de broers vechten voor hun leven.

Klinkt als een heerlijke, rauwe coming of age thriller die we sowieso even gaan checken. Op 9 november verschijnt de film in de Nederlandse bioscopen en daarna zal hij exclusief te zien zijn op Prime Video. Maar bij deze alvast de teaser.

Reageer op artikel:
Prime teast allereerste gabberfilm ooit: Hardcore Never Dies
Sluiten