Handige dude bouwt enorme houten trollen en verbergt deze in de wildernis

redactie 16 Aug 2019 Entertainment

Stel je voor je bent op de een of andere manier beland in een bos of in de wildernis en je komt hier in the middle of nowhere een gigantische houten trol tegen. Je twijfelt even of je aan het hallucineren bent door watertekort of door de hitte, maar niet is minder waar. Ze staan er echt. De Deen Thomas Dambo bouwt gigantische trollen en zijn laatste project is te zien in een bos in België.

Thomas Dambo bouwt gigantische houten trollen en verstopt deze over de hele wereld in bossen en wildernissen. Door dit te doen hoopt hij mensen weg te lokken uit de steden en weg te krijgen bij computerschermen. Hij wilt de mensen de ongerepte wildernis in trekken en hun verbinden met de natuurlijke wereld. Al zijn hele leven bouwt hij sculpturen van gerecyclede materialen. Hij wilt hiermee het potentieel laten zien van dit kostbare materiaal dat vaak wordt weggegooid en een bedreiging is voor de natuur.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Da da daaaa ?

Een bericht gedeeld door Thomas Dambo (@thomasdambo) op

Sinds kleins af aan is Thomas al gefascineerd door de verschillende sprookjes en droomt hij weg in de magische werelden vol met draken en trollen. Als tiener begon hij zijn eigen verhalen te schrijven als rapper, platen uit te brengen, te touren en een universum te creëren waar hij deze verhalen kon vertellen. In zijn laatste project heeft hij al het bovenstaande gecombineerd. Recycling, rappen, natuur en sculpturen.

Nieuw project in België

Thomas’ nieuwste project heet ‘The 7 Trolls and The Magical Tower’. Het is een sprookje verteld door sculpturen en woorden. Het ligt verborgen in een Belgisch bos en is helemaal gemaakt van gerecyclede materialen. De hoogte van zeven trollen varieert van 7 tot 18 meter. De toren is 17 meter hoog en kostte zo’n 25 weken om te bouwen met een team van 15 mensen. Het hout bestaat voornamelijk uit oude planken van een supermarkt, pallets en takken van omgevallen bomen. 

Reageer op artikel:
Handige dude bouwt enorme houten trollen en verbergt deze in de wildernis
Sluiten