‘Microsoft overwoog om Halo: The Master Chief Collection op de PS4 uit te brengen’

redactie 17 Jun 2019 Entertainment

Jaja, je hoort het goed. Microsoft heeft schijnbaar overwogen om hun paradepaardje Halo uit te brengen bij concurrent Sony. Het is al langer bekend dat de Master Chief Collection op de PC gaat verschijnen, maar als dat ook op de PS4 gebeurt dan zou dat wel een heel grote verassing zijn. De beslissing om Halo alsnog naar de PS4 zou bovendien nooit (volledig) van tafel geveegd zijn. 

De Halo-games zijn traditiegetrouw een reden geweest om een Xbox in huis te halen. Volgens Colin Moriarty (voormalig IGN journalist) heeft Xbox de overweging gemaakt om Halo op meerdere platformen uit te brengen. Hij vertelde namelijk: “Via een betrouwbare bron heb ik vernomen dat er jaren geleden gesprekken werden gevoerd om de Master Chief Collection naar de PS4 te brengen”. Helemaal onrealistisch is dit niet, want Microsoft flirt wel vaker met andere platforms. Begin dit jaar kondigde men bijvoorbeeld aan dat hun online platform Xbox Live ook op Nintendo Switch te checken is.

Microsoft werkt al met Sony

Onlangs ontdekten we ook dat Microsoft samen met Sony werkt aan een online streaming service. Microsoft is volgens Sony namelijk een perfecte partner met hun ervaring in het X-Cloud initiatief: het antwoord van Microsoft op de Google Stadia. Misschien was het dus een onderhandelingstactiek om de Halo: The Master Chief Collection cadeau geven aan PlayStation? In ieder geval blijkt dat samenspelen helemaal niet zo lastig hoeft te zijn. Hadden die moeders van ons toch weer gelijk..

Reageer op artikel:
‘Microsoft overwoog om Halo: The Master Chief Collection op de PS4 uit te brengen’
Sluiten