Chrysler gaat op elektrische tour met de komst van hun Halcyon Concept

Als autodesigner ben je de hele dag bezig met innovatie en verandering. Dit hebben ze bij Chrysler wel erg letterlijk genomen. Het van oorsprong Amerikaanse automerk heeft aangekondigd een nieuwe stap in mobiliteit te lanceren. Dit doen ze met de aankondiging van hun Halcyon Concept auto’s. Het gaat om een futuristische elektrische auto met veelbelovende opties!

Chrysler is een merk dat al bijna 100 jaar bestaat. Een iconische auto van het merk is de PT Cruiser, die vaak werd bestempeld als oude-mannenauto. Het automerk stond dan ook nooit bekend als innovatief of futuristisch. Dat lijken ze volledig te doorbreken met de aanstaande elektrische line-up die aangekondigd is. Dit alles ter ere van het 100-jarige bestaan dat het automerk te vieren heeft volgend jaar.

Chrysler Halcyon Concept

“Geproduceerd met jou in gedachten’’ luidt de slogan van de nieuwe conceptauto. Er zit spraakbesturing in de auto om je navigatie te bedienen. Mocht je dit liever met de hand doen kun je altijd nog gebruik maken van het 15,6 inch middenconsole, wat een formaat! De nieuwe conceptauto beschikt over nog een aantal functies waar wij van staan te kijken. Zo beschikt de EV over een SmartCockpit die volledig ingesteld is op het gebruikersprofiel van de bestuurder. Zo onthoudt de auto door middel van biometrische identificatietechnologie hoe warm jij het wilt hebben, hoe je stoel moet staan en welke rijstijl jij hebt. De technologie van de auto zorgt ervoor dat hij in principe volledig autonoom kan rijden. Dit fenomeen kennen we al van de zelfrijdende Tesla modellen.

Het ziet er nog niet naar uit dat het Halcyon Concept in de nabije toekomst geproduceerd gaat worden. Het is eerder een voorproefje van wat we kunnen verwachten van de elektrische serie van Chrysler. Wij verwachten wel dat we een aantal features terug gaan zien in de aankomende EV’s.

Reageer op artikel:
Chrysler gaat op elektrische tour met de komst van hun Halcyon Concept
Sluiten