Gwen van Poorten: ‘Een gezond seksleven heeft invloed op de kwaliteit van je leven’

Vers bloed in datingland juichen we altijd toe. Afgelopen week werd de nieuwe datingapp NousLib gelanceerd, dus daar moesten we natuurlijk bij zijn. Zeker als Gwen van Poorten op de line-up staat!

NousLib is afkomstig is uit Frankrijk en heeft daar al snel de harten van singles en koppels veroverd. Dit doen ze de gebruikers aan te moedigen hun seksualiteit te verkennen, zowel individueel als met hun partner, natuurlijk altijd gebaseerd op wederzijds vertrouwen en respect. Natuurlijk willen ze ook in Nederland voet aan de grond krijgen, dus organiseerden ze een lanceringsevenement bij Bar Rouge, met Gwen van Poorten als spreker.

Talk Gwen van Poorten

Gwen van Poorten, bekend van haar avontuurlijke tv-programma’s en online platform, hield op de voor haar kenmerkende wijze een heerlijke open talk tijdens het event. Hierbij onderstreept ze het belang van zelfontdekking en openheid: “Ik heb heel veel dingen besproken op seksgebied, maar mijn eigen seksuele revolutie daar heb ik echt even goed over na moeten denken.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gwen van Poorten (@gwenvanpoorten)

Gwen vervolgt: “Klinkt misschien een beetje gek, maar ik kwam er tijdens mijn programma’s erachter dat deze mensen zo veel plezier hebben in hun seksleven en dat ze dit seksleven durven te leven. Ze durven hun fetisj te delen, zij durven hun zolder om te bouwen omdat dat hun ding is. Ik zag het in hun ogen, en ik kwam erachter dat ik geen idee had wat mijn seks nou eigenlijk inhield. Terwijl de mensen waar ik kwam, die wisten helemaal wat ze lekker en leuk vonden, en met wie. Dus ik ging op onderzoek uit.”

Gezond seksleven

Ze deelt haar persoonlijke ervaring: “Daar zat ik dan, hele stoere presentatrice van Spuiten en Slikken. Ik was in allemaal SM-kelders geweest, vertelde aan iedereen hoe het allemaal moest, maar ikzelf wist niet eens hoe mijn eigen lichaam werkte.”

Gwen juicht platforms als NousLib enorm toe: “Daarom juich ik een platform als NousLib zo enorm toe. Het is zo belangrijk dat je op je eigen ontdekkingstocht gaat, en zo’n platform verandert onze cultuur. Een gezond seksleven, dat is zo belangrijk, als single, als koppel, als whatever, want je seksleven heeft invloed op de kwaliteit van je leven.” En daar is geen woord van gelogen. Meer van Gwen? Luister dan vooral onze podcastaflevering met de goedlachse presentatrice!

NousLib is vanaf nu ook beschikbaar in Nederland via de app van NousLib in de Google Play Store. De app komt mid oktober uit in de App Store.

Reageer op artikel:
Gwen van Poorten: ‘Een gezond seksleven heeft invloed op de kwaliteit van je leven’
Sluiten