GTA V gaat ook na 10 jaar nog steeds als een heel warm broodje over de toonbank

Ondanks dat GTA V al sinds 2013 beschikbaar is, blijft het mateloos populair. Misschien omdat je geen zin hebt in FIFA of Fortnite, omdat er wel regelmatig updates zijn of omdat het gewoon leuk is om met je vrienden de GTA Online wereld onveilig te maken. Bovendien komt Rockstar Games ook met bijvoorbeeld een treasure hunt. Genoeg om nog door te gaan met spelen dus.

GTA V

Maar het zijn niet alleen de gamers die het spel al bezit hebben, die het populair houden. Blijkbaar zijn er nog steeds mensen die GTA V niet hebben, want het razend populaire spel heeft het afgelopen kwartaal de grens van 180 miljoen verkochte exemplaren bereikt. Dat maakte Rockstar Games-moederbedrijf Take-Two bekend tijdens de presentatie van zijn kwartaalcijfers. Er zijn in een kwartaal vijf miljoen kopietjes verscheept, wat ongeveer hetzelfde tempo is als de afgelopen paar jaar.

De gehele Grand Theft Auto-franchise heeft vanaf maart ‘meer dan’ 400 miljoen games verkocht. Dat betekent dus dat GTA V bijna de helft van alle exemplaren (45 procent) voor zijn rekening neemt. Met afstand het populairste deel uit de Grand Theft Auto-franchise dus.

Online

Een van de redenen dat het zo populair is, komt waarschijnlijk door de onlinewereld waar je gewoon lekker door kunt spelen zonder echt een definitief einde. Zo heb je verschillende personages, waarbij je missies kunt doen, je eigen huis/huizen kopen en helemaal naar jouw smaak inrichten etc. Ook kun je met je vrienden races doen, om zo virtueel geld te verdienen en waarmee je jouw auto in het spel kan upgraden. Je kan natuurlijk ook helemaal geen zin hebben in al die missies en gewoon een gemodificeerd GTA 5-account kopen. Heb je ook extra geld voor aanpassingen én bespaar je er een hoop tijd en frustrerende momentjes mee.

Deel VI

Na tien jaar vol GTA V is het ook wel eens tijd voor wat nieuws. Rockstar Games is momenteel dan ook volop bezig met de ontwikkeling van GTA VI. Behalve op wat gelekte beelden na, is er nog niks over de game bekend. Wel gaf Take-Two in zijn kwartaalpresentatie aan dat het bedrijf verwacht in het boekjaar 2025, dat loopt van april 2024 tot maart 2025, recordwinsten te behalen. Niet heel erg vreemd dat er dan wordt gespeculeerd dat het volgende deel ergens tussen die maanden wordt uitgebracht.

Reageer op artikel:
GTA V gaat ook na 10 jaar nog steeds als een heel warm broodje over de toonbank
Sluiten