GTA 6 trailer blijft records verbreken

Op 5 december 2023 werd de game-wereld verrast met de trailer van Grand Theft Auto VI (GTA 6). De hype was enorm en dat blijkt maar weer eens uit de cijfers. De records die de trailer op dit moment verbreekt zijn niet normaal. Wij hebben ze voor jou even op een rijtje gezet.

Hoewel de game pas ergens in 2025 uitkomt, zijn de fans al enorm enthousiast. Ondertussen is het alweer meer dan tien jaar geleden dat de GTA 5 is uitgekomen. Hoogste tijd voor een nieuwe in de reeks.

Records

De trailer van het gloednieuwe videospel werd op meerdere platforms gedropt. Op onder andere YouTube en X kan je de trailer aanschouwen en dit hebben de fans dan ook massaal gedaan. De trailer heeft op YouTube het record voor meest bekeken videogametrailer binnen 24 uur. Met 93 miljoen views hebben ze de plek overgenomen van hun trailer op de vorige game in de reeks, GTA 5. Daarnaast heeft het ook het record voor meest bekeken YouTube-video in 24 uur, zonder muziek meegerekend. Hiervoor stond dit op naam van de populaire YouTuber Mr. Beast. Als je wél de muziekvideo’s meetelt, staat de trailer op plek 3. Met alle trailers die er zijn te vinden op YouTube is GTA 6 ook degene met de meeste likes binnen 24 uur, namelijk met 8,9 miljoen. Hiervoor stond dit op naam van de film Avengers: Endgame. Qua videogametrailer was Battlefield 1 de voorganger. Op platform X is GTA 6 ook de meest gelikete gamingtweet ooit. Ze kregen namelijk 1,8 miljoen likes op de video.

Het spel

GTA 6 is een openwereldspel waarbij je met verschillende personages actie en avontuur aangaat. De ontwikkelaar, Rockstar Games, staat bekend om de goede verhaallijnen die ze bedenken. Daarnaast zijn de spellen in de GTA-reeks één van de meest voortvarende spellen in de game-industrie. Voor het eerst in de geschiedenis van de spellen, zal er een vrouwelijke hoofdrol zijn in de naam van Lucia. Samen met haar partner Jason duik je het verhaal in.

Reageer op artikel:
GTA 6 trailer blijft records verbreken
Sluiten