GTA 6 leak hint op terugkeer naar Vice City en Narcos praktijken

redactie 1 Jul 2019 Entertainment

Een guy op Reddit pretendeert nogal belangrijke informatie te hebben over GTA 6. Als dit allemaal klopt zijn we nog meer hyped voor deze game, dan we op voorhand al waren. Volgens de Redditgebruiker keren we niet alleen terug naar Vice City, maar ook naar Liberty City (GTA 3 en 4). Verder is main character Ricardo gebaseerd op de Netflix serie Narcos.

We weten tot nu toe wel wat dingetjes over GTA 6, maar zonder bevestiging dus het hopen en speculeren over de nieuwe game is online dan ook compleet losgebarsten. Op Reddit draagt JackOLantern1982 zijn steentje bij door nieuws te droppen dat hij vrienden heeft ontfutselt die bij Kotaku en PC Gamer hebben gewerkt. Ondanks dat dit natuurlijk prima media zijn, moeten we voorzichtig zijn met alle informatie. Zo lang we het niet van Rockstar Games hebben gehoord, is het allemaal nog niet zeker. Een korreltje zout komt bij deze leak dan ook goed van pas.

Nostalgie

Volgens de beste man speelt de game zich gedeeltelijk in Vice City af, dus je kunt een flink knietje in je nostalgietje verwachten. De stad gaat in een decennium (1970-1980) gebukt onder een Braziliaans drugs kartel en je krijgt dus ook de kans om een fictief Rio de Janeiro te ontdekken. Voorlopig klopt de informatie redelijk met eerdere leaks die we van GTA 6 hebben gelezen.

De echte old skool gamers halen hun hart op bij de side missions die zich blijkbaar afspelen in Liberty City, de stad die je onveilig hebt gemaakt in GTA 3 en 4. Dit zijn helaas wel lineaire missies, je kunt de stad dus helaas niet helemaal verkennen. Bij GTA 5 had je meerdere karakters om mee te spelen, volgens de leak speel je in het zesde deel van het spel maar met één persoon. De verhaallijn is sterk gebaseerd op de Netflix serie Narcos.

Realistischer

De tijden dat je bazooka’s, M16’s en gekke melee wapens zonder überhaupt een rugzak allemaal bij je kan dragen zijn voorbij. Je kunt in deze game maar een aantal wapens tegelijk dragen. De rest van je wapenarsenaal kun je wellicht in je kofferbak bewaren, dit maakt de game een stuk realistischer zoals Red Dead Redemption 2.

Naast dreiging van drugsbendes en anders gajes, speelt Rockstar Games ook in op problemen uit de jaren ’70 zoals HIV en de immigratiecrisis. Een hoop veelbelovende woorden van JackOLantern1982 dus, die toevallig ook nog een mattie heeft die bij Rockstar werkt. Hij wil alle geruchten noch ontkennen, noch bevestigen dus wie weet. De game zou ook exclusief voor de next gen consoles worden geproduceerd. Dit lijkt ons een prima aftrapper voor de PlayStation 5.

Reageer op artikel:
GTA 6 leak hint op terugkeer naar Vice City en Narcos praktijken
Sluiten