Elon Musk lanceert vandaag de grootste raket ooit: de Starship

Elon Musk is een kerel die schijt heeft aan alles en iedereen. Niet op negatieve manier, integendeel. Hij is (wisselvallig) de rijkste man ter wereld, en doet lekker waar ‘ie zelf zin in heeft. Vandaag bereikt zijn ‘schijt’ een climax, want hij lanceert de grootste raket ooit: de Starship. Raketten zijn gaaf, grote raketten zijn nog gaver.

De grootste raket ooit

Het is eigenlijk te bizar voor woorden, Elon heeft gewoon een eigen ruimtevaartbedrijf. Hoe dan? Vanmiddag gaat hij verder met zijn grootste hobby: records breken. Hij gaat vandaag de allergrootste raket ooit de ruimte in sturen. Zijn nieuwe project heet de Starship. Over die naam is misschien wat minder lang nagedacht, maar ach, hij heeft wel een raket.

Starship

Zijn nieuwe showpony is bijna 120 meter lang, nét wat hoger dan de Domtoren in Utrecht. SpaceX heeft aangekondigd dat hij vandaag ergens tussen 14:00 en 16:30 (Nederlandse tijd) de lucht in gaat. Voor nu is dat nog zonder passagiers, zie het als een (duur) testritje.

Het ruimteschip kun je in twee delen indelen. Het onderste 70 meter lange deel zorgt dat het hele gevaarte de lucht in komt. Als het zware werk erop zit, landt het netjes weer op de aarde. Dat is allemaal precies berekend. We moeten er wel nog even bij vermelden dat dit in het geval is dat alles goed gaat, meerdere van Elons laatste lanceringen eindigde in vuurwerk.

Het andere deel is de Starship-capsule. Dat is waar straks de mensen in vervoerd moeten worden. Voor nu is ‘ie nog leeg, dus is de bedoeling dat de capsule na een rondje om de aarde straks netjes in de zee plonst in de buurt van Hawaii.

Elon aan de drugs

Weten we nog dat hij bij Joe Rogan een klein jointje opstak? Dat bleek niet alleen voor hem een staartje te krijgen, maar ook voor zijn werknemers. Omdat op dat moment blowen illegaal was in de VS, en Elon meerdere contracten heeft met de Amerikaanse staat, kregen al zijn werknemers ineens te maken met verplichte random drugs tests. Oops. Heb je een baas die het oké vindt als je in het weekend helemaal uit je plaat gaat, krijg je de staat op je dak.

 

 

Reageer op artikel:
Elon Musk lanceert vandaag de grootste raket ooit: de Starship
Sluiten