Apple brengt AI naar iPhone voor een nóg slimmer apparaat

Ondertussen babbelt Apple met OpenAI en Google om wat van die slimme technologie naar de iPhone te brengen. Het plan is om de geavanceerde AI in Apple telefoons te implementeren. Het klinkt als een onwaarschijnlijke samenwerking, maar beiden partijen zullen er baat bij hebben.

Apple overweegt blijkbaar om gebruik te maken van OpenAI’s ChatGPT of Google’s eigen systeem, Gemini. Het gesprek lijkt daarover al flink op weg te zijn, maar wat de tussenstand is en hoe het verloop gaat blijft een mysterie.

Nog slimmer

Tim Cook, huidige CEO van Apple, heeft al eerder laten weten dat hij wil dat onze telefoons nog slimmer worden. Daarover heeft hij uitgesproken te blijven investeren in technologieën die de toekomst zullen vormen. Dat is onder andere met kunstmatige intelligentie. Later dit jaar zullen zij de details over het werk op dit gebied delen. Ze houden ons graag nog even in spanning. Maat analisten verwachten dat AI een belangrijke rol gaat spelen bij de aankondiging van de nieuwste versie van het besturingssysteem voor iPhones: iOS 18.

Waarschijnlijk leunt Apple steeds meer naar Google, omdat eigen toepassing toch minder goed zouden werken dan die van concurrenten en omdat ze al langer samenwerken. Google heeft namelijk lijntjes lopen met Apple om ervoor te zorgen de standaardzoekmachine op iPhones te zijn. Concurrent Samsung draait ook al op AI-technologie van Google. Apple zal daarom overwegen om uit te breiden om ervoor te zorgen dat de functies die ze aanbieden onderscheiden van de Galaxy-lijn. Slim zetje, Apple.

De toekomst is AI

Afgelopen jaar voorspelde Elon Musk al dat kunstmatige intelligentie slimmer zal worden dan mensen. Hij zegt dat AI waarschijnlijk volgend jaar slimmer zal zijn dan een individuele mens en tegen 2029 slimmer zal zijn dan alle mensen samen. Met deze ontwikkelingen lijkt het inderdaad die kant op te gaan. Musk benadrukt de noodzaak om AI-ontwikkelingen nauwlettend te volgen vanwege zorgen over mogelijke negatieve gevolgen, bijvoorbeeld baanverlies.

Reageer op artikel:
Apple brengt AI naar iPhone voor een nóg slimmer apparaat
Sluiten