Good to know: de vliegregels voor bagage en koffers

Redactie 1 Aug 2017 Entertainment

Er zijn geen komkommers meer aan te slepen, 80% van de mailtjes wordt beantwoord met een auto-reply dat diegene zichzelf aan het bezatten is op een tropisch eiland en de temperatuur schommelt nog altijd op standje met zonder jas naar werk. Jazeker, we zitten volle bak in de vakantieperiode.

Misschien ben je al geweest of moet je nog gaan (wij hopen het laatste), maar een ding ia ltijd handig om te weten en dat zijn de vliegregels op het gebied van bagage en koffers. Kun je maar beter in je hoofd hebben zitten, ja toch?

Onlangs zijn ze weer veranderd, dus daarom vertellen wij je hoe het zit. Wat betreft handbagage verschilt dit per luchtvaartmaatschappij. Altijd mag je een stuk handbagage per persoon meenemen. Sommige airlines zijn de moeilijkste niet, dus die gaan niet zeiken als je een laptoptas of een tasje met zojuist gekocht luchthavenwaar aan komt zetten.

Maar soms doen ze wel moeilijk en moet je alles in je koffer zien te proppen, waardoor je voor problemen kan komen te staan. Check daarom altijd de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt voor de exacte voorwaarden.

De regels op dit moment voor handbagage zijn in elk geval duidelijk. Als je lengte, breedte en diepte van de handbagage optelt is het max 115 centimeter. Het gewicht is ook afhankelijk per maatschappij. KLM heeft bijvoorbeeld een maximumgewicht van 12 kilo, terwijl Corendon 7 kilo hanteert. Tegelijkertijd geldt bij TUI weer dat je het zelf moet kunnen opbergen.

Eigenlijk geldt er een officieuze stelregel: hoe goedkoper het ticket, des te strenger ze zijn qua bagagebeleid. Mocht je nog een goede koffer of tas zoeken, dan kun je terecht bij bagageonline. Hun assortiment gaat van toffe rugtassen, tot praktische laptoptassen en handige reiskoffers. Gegarandeerd dat je daar wel iets moois gaat vinden.

Reageer op artikel:
Good to know: de vliegregels voor bagage en koffers
Sluiten