De Volkswagen Golf is jarig en hangt de slingers op met de vernieuwde Golf GTI

Wij kennen hem allemaal als degelijke en stijlvolle auto, de Volkswagen Golf. Het eerste model van de reeks rolde in 1974 van de band. Sindsdien is de auto niet meer uit ons staatbeeld weg te denken. De auto mag dit jaar 50 kaarsjes uitblazen en dit doen ze met een vernieuwde GTI versie. Want zeg nou eerlijk, de Golf GTI is toch wel de jongensdroom van elke Golfrijder.

Twee jaar na de lancering van de Volkswagen Golf werd er al een GTI versie geïntroduceerd. Dit was een snellere en sportievere versie van de regulier Golf. Dit komt door de potentere motor en de sportievere uitstraling van de hot hatch.

Sexy looks

Een scherp gelijnde voorkant, opvallend Volkswagen-logo en sensationele LED mistlampen. Dit is het succesverhaal van de vernieuwde Golf GTI. De auto beschikt over een verlaagde wielophanging, sexy rode remklauwen en een verchroomde uitlaat wat hem net iets pittiger maakt. Alles aan de auto schreeuwt dus GTI. Zoals we van Volkswagen gewend zijn is het interieur uitgerust met het iconische ruitjespatroon in de bekleding. De zitpositie van de stoelen zijn afgestemd op de sportieve toekomstige eigenaar van de GTI.

Onder de motorkap

Als we een kijkje nemen in het hart van de auto komen we een sterke 2.0 liter TSI motor tegen. Dit beestje produceert een keurige 265 pk. Je accelereert binnen 6,2 seconden naar de 100km/u en het doorgassen stop pas als je de 250km/u hebt bereikt. Dit is natuurlijk een fijn gegeven als je op de snelweg rijdt, maar misschien nog wel een fijnere combinatie voor de bochtige weggetjes dat ons kikkerlandje kent. De auto heeft namelijk meer dan genoeg vermogen om lekker vlot op te trekken en is hierdoor perfect geschikt voor elke gelegenheid.

De precieze specs en prijzen van de vernieuwde GTI worden binnenkort door Volkswagen bekend gemaakt.

Reageer op artikel:
De Volkswagen Golf is jarig en hangt de slingers op met de vernieuwde Golf GTI
Sluiten