Goldkimono brengt good vibes met z’n nieuwe album S.O.O.N

Een zacht briesje door je haar, zandkorrels tussen je tenen en een surfboard onder je arm. Dat is de sfeer die onze landgenoot Goldkimono neerzet met z’n nieuwe album S.O.O.N (Something Out Of Nothing). Luisteren waard, zeker op een zorgeloze zondagochtend als de koffie pruttelt en de gedachten nog eens afdwalen naar de zomer die achter ons ligt.

Goldkimono klinkt als artiestennaam toch een stuk beter dan Tinus, zoals in z’n paspoort staat. Hij schreef jarenlang voor bekende Hollandse artiesten als Kygo, Suzan & Freek, Duncan Lawrence en Anouk. Maar nu heeft ‘ie z’n beste liedjes gewoon weer voor zichzelf bewaard bij z’n tweede solo-album.

Het resultaat is persoonlijke reis waarin hij diepgaande thema’s aansnijdt, die gaan van relaties tot de huidige toestand van de wereld. Voor het album werkte hij samen met bekende (en steengoede) Britse celliste en arrangeur Rosie Danvers, die op haar beurt werkte met niet de minste namen, want op haar colllab-list staan artiesten als Adele, Kanye West en Coldplay.

Good vibes

En nu ook Goldkimono dus. Met z’n dromerige liedjes laat hij vanzelf de good vibes door je speakers vibreren. Op Dogtown, om maar een voorbeeldje te noemen. Of Hello, ook zo’n plaatje die erin gaat als een Snickers op een hongerige maag. Bij het horen van het catchy Lost Inside My Head kun je het prozacpilletje ook wel een keertje overslaan. Cool vinden we dat ‘ie omgevingsgeluiden of korte gesprekjes met voorbijgangers in z’n platen heeft verwerkt. Simpele doch treffend conclusie: lekker album!

Goldkimono tour

Mocht je ook fan zijn, hij gaat een hele tour doen. Hij begint met een paar shows op het Reeperbahn Festival in Hamburg, maar daarna doet ‘ie een hoop poppodia in Nederland aan. Check z’n agenda hieronder. Tickets scoor je via goldkimono.com.

Tourdata

21.09 Reeperbahn Festival x Dutch Music Export

21.09 Reeperban Festival, Spielbude XL

28.09 Maassilo, Rotterdam (UITVERKOCHT)

29.09 Oosterpoort, Groningen (UITVERKOCHT)

30.09 Paradiso, Amsterdam (UITVERKOCHT)

05.10 Doornroosje, Nijmegen (UITVERKOCHT)

06.10 Hedon, Zwolle

07.10 Tivoli, Utrecht (UITVERKOCHT)

08.10 Patronaat, Haarlem (UITVERKOCHT)

12.10 Nieuwe Nor, Heerlen

13.10 013, Tilburg

14.10 Maison du People, Brussel

Reageer op artikel:
Goldkimono brengt good vibes met z’n nieuwe album S.O.O.N
Sluiten