Er komt een tweede deel van de legendarische Gladiator

redactie 2 nov 2018 Entertainment

Het is alweer achttien jaar geleden dat The Gladiator verscheen. Het was net na de eeuwwisseling toen we allemaal massaal naar de bioscoop gingen om deze film te bewonderen op het witte doek. Daar zat je dan met je toenmalige crush te genieten van al dat kostelijke geweld. We hebben goed nieuws, een tweede deel is nu in de maak. 

Regisseur Ridley Scott is volgens de site Deadline inmiddels begonnen met het vervolg van de cultfilm. Het zou potjandorie tijd worden zeg. Achttien jaar is verdomde lang. Een baby kan in die tijd volwassen worden. Het tweede deel moet gaan over over Lucius Verus, de kleinzoon van de Romeinse keizer Marcus Aurelius. Meer dan dat weten we eigenlijk nog niet.

Opfriscursus

Het eerste deel ging over de Romeinse generaal Maximus (Russell Crowe), Hij werd ter dood veroordeeld door Commodus, de niet zo aardige troonopvolger van Marcus Aurelius. Maximus kan op het nippertje ontsnappen, maar zijn vrouw en zoon worden op een gruwelijke wijze vermoord. Als hij uitgeput hun lichamen heeft begraven, wordt hij gevonden door slavenhandelaren die hem doorverkopen aan de gladiatorenmeester, ene Proximo. Deze dude weet Maximus aan het vechten te krijgen in het Colosseum als gladiator, Maximus wil wraak nemen, wraak op de keizer. De filmstudio Paramount gaat waarschijnlijk de film maken. Als we een releasedatum hebben, ben jij de eerste die het hoort.

Reageer op artikel:
Er komt een tweede deel van de legendarische Gladiator
Sluiten