Q&A met FHM500 Rising Star Award winnares Roxy Dekker

jun 01 , 11:58 Girls
schermafbeelding 2024 05 15 162128
Als je eens gaat nadenken over wie het afgelopen jaar door het dak geschoten is, kun je eigenlijk niet om Roxy Dekker heen. Met nummers als Satisfyer, Sugardaddy en Anne-Fleur Vakantie behaalt ze miljoenen streams en steelt ze het hart van menig man in Nederland. Nogal logisch dus, wie dit jaar de Rising Star Award in ontvangst mag nemen tijdens de FHM500 Awards van 2024. Mogen wij een daverend applaus voor Roxy Dekker!
Wat goed is komt snel, zeggen ze toch? Ze is pas 19 lentes jong, maar in razendtempo is deze Amsterdamse zangeres naar de absolute top geklommen. Wij zochten Roxy Ro op om het te hebben over haar carrière, waarom ze niet van stunten is en hoe dat nou zit met die flessen wodka op riders.
Je hebt de Rising Star award 2024 gewonnen, gefeliciteerd Roxy! In het rijtje van de Edisons en 3FM awards, waar staat deze in de reeks?
Helemaal bovenaan natuurlijk! Nee, ik waardeer eigenlijk elke prijs die ik krijg. Ik ben vooral heel dankbaar voor hoe het allemaal gaat op dit moment met alle prijzen.
Je gaat mega lekker, vanwaar die onverwachte doorbraak?
Het begon met Anne-Fleur Vakantie . Ik deed toen op TikTok een concept waarbij mensen vier woorden konden insturen en daar maakte ik dan een liedje van. Toen kwam Satisfyer met Antoon en nu blaast Sugardaddy eigenlijk alles omver. Ik vind alles eigenlijk nog steeds een beetje onwerkelijk.
img 9996 kopie
Foto: Julia Huikeshoven
Hoe ging die samenwerking met Antoon in z’n werk?
Antoon had eigenlijk Satisfyer gemaakt voor Maan, maar die wilde hem niet uitbrengen. Toen is Antoon eigenlijk naar mij toegekomen of ik het wilde uitbrengen. Ik kende hem al wel en hij had me na Anne-Fleur Vakantie gebeld. Eerst ging het nummer echt over Maan, maar we hebben het toen helemaal aangepast naar mijn stijl.
Hoe staan de FHM en de FHM500 bij jou bekend?
Ik wist dat jullie elk jaar de mooiste vrouw van Nederland verkiezing hebben. Ook weet ik nog dat de uitreiking vorig jaar in de Supperclub was, verder weet ik er heel eerlijk gezegd niet heel veel van. En over die FHM500, ja lachen toch! Ik vind het wel een compliment als je erin staat. Ik kijk er elk jaar wel even in om te kijken wie erin staan. Dit jaar natuurlijk een extra mooie editie, omdat ik er zelf ook in sta!
Zou je openstaan voor een FHM500-shoots?
Ik vind het wel heel mooi altijd. Maar op dit moment nog niks voor mij. Misschien ooit met panterkleding aan, haha!
Wie vind jij de mooiste vrouw van Nederland?
Rhodé Kok. Ik vind dat zij een heel uniek koppie heeft, iets heel eigens. Lekker rood haar, ik hou ervan!
Hoe zou jij jezelf omschrijven?
Zo, dat vind ik wel een hele moeilijke vraag. Ik zeg eigenlijk altijd dat ik een soort Anne-Fleur in identiteitscrisis ben. Ik ben aan de ene kan heel girly, maar aan de andere kant ook echt allesbehalve . Een Gucci tas met sportschoenen zeg maar. Ik vind mezelf een beetje die combinatie.
Als er iemand booming is dan ben jij het wel. Kun je nog wel rustig op een after of in de club staan?
Ja ik heb hier een heel saai antwoord op, want ik ga altijd naar huis. Ik hou niet zo van feestjes. Ik ga ook niet meer zoveel uit als eerst. Op gegeven moment had ik het wel een beetje gezien. Ik ben nu 19, vorig jaar ging ik echt letterlijk elke week uit. Nu ik wat meer herkend word, is het ook minder leuk voor mij. Ik kan nog wel rustig in de club staan, maar dronken gasten zijn echt het ergste. Die hebben er een drankje in gegooid en die denken ineens: “ik stap eens even op Roxy af.” En als je dan niet zo leuk reageert, ben je ook gelijk een kutwijf. Nu vind ik het echt heerlijk om vroeg in m’n bed te liggen.
Hoe is het nu met de aandacht van de mannen?
Het is echt bizar, ik vind het soms gewoon eng. Ik was laatst bijvoorbeeld in Saasveld, na dat optreden heb ik allemaal berichtjes gehad dat het gewoon te druk was. Ik moest voor mijn show door het publiek heen, ik dacht echt dit wordt mijn dood. Dat was denk ik de meest bizarre show ooit.
img 9992 kopie
Foto: Julia Huikeshoven
Allemaal leuk en aardig die aandacht, maar ervaar je dat ook wel eens negatief?
Nou ik heb wel eens een meet & greet. En soms komen er gasten binnen die daar eigenlijk voor de grap komen. Dan voel je je niet echt serieus genomen, dat is wel jammer. Dan heb ik liever een paar meiden die het echt leuk vinden om met mij op de foto te gaan. Dat is denk ik de keerzijde, je wordt soms gewoon als een soort poppetje neergezet.
Wat doe je om je voor te bereiden op een show? Je zei zelf namelijk wel eens last te hebben van plankenkoorts?
Ja, ik klap gewoon helemaal dicht eigenlijk. Ik kan helemaal niks meer, je moet niet tegen me praten. Het liefst sluit ik me helemaal af. Als ik mijn in-ears in doe, hoor ik helemaal niks meer, dat vind ik het fijnst. Vooral omdat het backstage echt chaos is. Als ik dan weer op stage sta, vind ik het zó leuk dat die spanning weg is.
We kunnen ons voorstellen dat je hele vette dingen meemaakt nu, wat is je hoogtepunt?
Ik denk dat ik het allerleukst vind om te zien dat het publiek helemaal wild wordt altijd. Dat iedereen meezingt. Op Paaspop bijvoorbeeld was er een gast die in een Satisfyerpak in het publiek stond en een satisfyer in zijn handen had. Daarnaast stond een gast die op zijn blote bast ‘’I love Roxy’’ had geschreven. Dan ben je toch helemaal gek, haha.
Hoe is dat met TikTok gegaan met Sugardaddy ? Laat je zo’n nummer bewust eerst opblazen op TikTok?
Eigenlijk is dat heel spontaan gegaan. We hadden nog helemaal geen releasedatum voor het nummer toen het ineens opblies op TikTok. Toen iedereen er ineens om vroeg werden we ook nog heel druk met een releasedatum vinden. Dat is wel heel grappig gelopen. Eigenlijk had ik ook geen toestemming om de sound online te gooien, maar daar heb ik me toen niet zo mega veel van aangetrokken.
Hoe ligt de verdeeldheid in je fanbase? Heb je meer jongens of meiden als fan?
De laatste tijd zijn het wel echt meer gasten merk ik. Ik zie ook op TikTok steeds meer mensen die zeggen: ‘’ik schaam me niet meer om naar Roxy Dekker te luisteren.’’ Het was eerst een soort guilty pleasure, dat is er wel af. Heel leuk om te zien dat eigenlijk iedereen gewoon van mijn muziek geniet.
Ben je bang dat je ooit niet meer met beide benen op de grond staat dan?
Ja eigenlijk wel. Niet omdat ik mezelf daarin niet vertrouw hoor. Maar als het zo doorgaat, is het niet ondenkbaar dat je ooit gaat denken ‘’hey, maar ik ben eigenlijk ook best wel leuk.’’ Momenteel valt dat allemaal nog reuze mee. Ik vind het leuk om muziek uit de brengen, maar ik ben ook heel bang dat het ineens allemaal downhill gaat of de fame ineens stopt.
img 9988 kopie
Foto: Julia Huikeshoven
Wat zou je doen als het ineens allemaal misgaat?
Ik zou muziek blijven maken. Ik wilde dit vroeger al, er is nooit iets anders geweest wat ik wilde doen. Als ik mijn geld niet meer kan verdienen met zingen, ga ik schrijven voor anderen. Al ga ik voor de Appie staan zingen, er is letterlijk geen ander pad voor mij.
Wat staat er op de rider van Roxy Dekker?
Niet zoveel bijzonders. Snackies, chippies en een haarclip, want mijn plan was om een hele grote vaas met allemaal haarclips van shows te vullen. Helaas krijg ik 9 van de 10 keer die hele clip niet en ’s avonds kun je die ook nergens meer kopen. Ook heb ik er water op staan. Om een fles Grey Goose te vragen op mijn rider terwijl ik 10 minuten op het podium sta, dat heeft geen zin. Dan zou ik ook echt alcoholist worden trouwens.
Wat is de grootste blunder die een venue ooit heeft gemaakt voor jouw optreden?
Het leipste wat ik heb meegemaakt, is dat er geen geluid was geregeld en mensen via een iPadje gingen testen of het werkte. ‘’Hoor je nu iets?’’ Nou dat had ik nog nooit meegemaakt en dat wil ik ook wel houden zo.
Hoe gaat de toekomst van Roxy Ro eruitzien?
Mij lijkt het geweldig om de Ziggo Dome ooit uit te verkopen. Maar daar zijn we nog lang niet. Eerst maar eens kijken of we kleinere zalen kunnen uitverkopen. Maar ja, ik heb nog maar drie liedjes, dus dat kan natuurlijk nog niet, dan staat iedereen binnen een kwartier weer buiten haha. Voor nu blijf ik me lekker bezighouden met zo veel mogelijk muziek maken, dat is wat ik het liefste doe.
Meer van Roxy Dekker? Check haar website en volg haar op Instagram en TikTok .

FHM500 bestellen?

Bestel de FHM500 met Roxy Dekker nu online via tabac-fragrances.nl . Je krijgt het magazine meegeleverd bij aankoop van een product.
schermc2adafbeelding 2024 05 17 om 152418
Delen met
Ook interessant