Lindsey Vonn sjeest als eerste vrouw van de gevaarlijkste afdaling ter wereld

jan 26 2023, 17:00 Girls
fhm lindsey vonn 22
Red Bull. Je kent ze wel. Van de Formule 1 tot aan voetbal. Van Motorsport tot aan freestyle snowboarding. Je kunt het niet zo gek bedenken. Atleten doen de meest leipe dingen met hun naam erop. Deze keer was het ook weer raak. Ze vroegen ski-superwoman Lindsey Vonn om de gevaarlijkste afdaling ter wereld te doen en dat deed ze als een eindbaas.
Voor de sportdummies onder ons, Lindsey Vonn is een Amerikaanse skiester, die al eens Olympisch kampioen werd op de afdaling. Ook wel downhill genoemd. Bij haar waanzinnige prestaties komt nu ook de gevaarlijkste afdaling ter wereld bij.

Gevaarlijkste afdaling ter wereld

Iedereen kan wel skiën of snowboarden en voelt zich helemaal het mannetje als die off-piste gaat, maar De Streif is van ander niveau. Het is de legendarische berg in Kitzbühel en de steilste piste in de Alpen. Met een hellingsgraad van 85% en bizarre snelheden van 150 km/u wordt er opperste concentratie, moed en zelfvertrouwen vereist. Zelfs de meest ervaren professionals schijten doodsangsten uit.
Maar Lindsey Vonn is een chick met stalen ballen en greep deze kans met beide handen aan: ‘‘Dit is om verschillende redenen bijzonder. Ik heb dit altijd al willen doen. Dit het toppunt van downhillen. Als je De Streif afdaalt, ben je een echte downhiller. Na mijn blessures dacht ik dat het onmogelijk was. Dat ik deze kans krijg en dat het lukt, is meer dan een droom die uitkomt."
Ze vloog op de latten, als superwoman naar beneden. Ook nog eens in het donker. Dat had nog nooit iemand eerder gedaan. Check hieronder haar heldendaad!
Delen met
Ook interessant