De Super Cooper van Gildred Racing is echt een wolf in schaapskleren

Wij zouden ‘m beschrijven als het ideale boodschappenautootje, met de nadruk op ‘tje’. De Gildred Racing Super Cooper is een meesterwerk waar klassieke charme en moderne technologie samenkomen. De Canadese monteur Nathan Hoagland heeft het gerealiseerd en wij kijken toe met een mond vol tanden.

De Super Cooper

Stel je voor dat je een klassieke Mini transformeert tot een elektrische krachtpatser, uitgerust met de kennis van Tesla. Dat is precies wat Gildred Racing heeft gedaan. Deze Super Cooper is uitgerust met een opgevoerde Tesla-dubbele elektromotor, oftewel 300 pk onder de motorkap. De Tesla-motor zorgt ook nog voor een indrukwekkende actieradius van 241 km. Wij vragen ons af of de Cooper niet opstijgt bij vol gas.

Full option

Iedere Super Cooper is een unieke. De auto’s worden gecustomized op de rijstijl van de eigenaar. Denk aan de acceleratie en regeneratief remmen. Maar ook de airconditioning, de dikste geluidsinstallatie en navigatiesystemen zijn bespreekbaar. Het eerste meesterwerk dat van de productieband is afgerold, is voorzien van een strakke blauwe lak, sexy crème bekleding en de klassieke Mini knopjes en attributen.

Kost dat?

De Super Cooper is een hebbedingetje, maar niet voor iedereen. GR-monteur Nathan Hoagland verzekert ons dat dit niet zomaar een auto is. Het is de snelste, soepelste en meest sexy rijdende klassieke Mini ooit. En wat ‘m nou echt onderscheidt? De Super Cooper is een wolf in schaapskleren. Hij ziet eruit als een klassieke Mini, maar vermogen waar je u tegen zegt. Voor Hoagland is het de belichaming van moderne klassieke autokunst. Wie op zoek is naar een unieke combinatie van stijl, prestaties en exclusiviteit kan stoppen met zoeken. De Super Cooper staat voor een kleine €130.000 bij jou op de stoep.

Reageer op artikel:
De Super Cooper van Gildred Racing is echt een wolf in schaapskleren
Sluiten