Gigantische vondst van ruim duizend opgezette dieren getroffen in Spanje

In Valencia is een bizarre ontdekking gedaan door de Spaanse politie. Ze troffen daar in een twee enorme loodsen een privécollectie van 1090 opgezette dieren aan Je kan het je zo gek niet bedenken of je kwam het daar tegen. Olifanten, neushoorns en ijsberen waren allemaal van de partij. Van de gehele collectie behoren 405 exemplaren tot beschermde diersoorten.

De collectie zou op de zwarte markt ongeveer 30 miljoen euro waard zijn. Echt bi-zar gewoon. Smokkel in wilde (dode) dieren blijft nog steeds belachelijk veel gebeuren, maar deze vondst in Spanje slaat alles.

Verzameling opgezette dieren

De verzameling omvat onder meer cheeta’s, luipaarden, leeuwen, lynxen, sneeuwluipaarden en krokodillen. Ook bijna uitgestorven dieren stonden opgebaard, zoals de Bengaalse tijger. Zelf een uitgestorven dier nam deel aan de collectie, namelijk de Afrikaanse sabelantilope. Daarnaast lagen er 198 slagtanden van olifanten in de loodsen. De dieren werden allemaal gepresenteerd zoals in een museum, in een hal zo groot als zeven voetbalvelden. Een erg vreemd beeld lijkt ons.

Eigenaar ‘privé museum’

De grote vraag die nu vooral heerst is waarom de gigantische collectie nu pas ontdekt is. De eigenaar van dit  vreemde privé museum heeft nu in ieder geval een onderzoek naar zijn broek hangen. Dit allemaal wegens smokkel en overtreding van verschillende wetten voor de bescherming van bedreigde diersoorten. De eigenaar van de gigantische verzameling blijkt ook nog eens een bekende ondernemer uit Valencia te zijn. Hij beweert dat hij de meeste dieren heeft geërfd van zijn pa, meldt de Spaanse media. Dit wordt natuurlijk compleet in twijfel getrokken.

Niet de eerste vondst

Deze vondst van opgezette dieren is niet de eerste in Spanje, de grootste ooit gevonden, Nog maar enkele dagen geleden ontdekte de Spaanse politie op een landgoed in Valencia een privéverzameling van 200 opgezette dieren. Begin februari kwam aan het licht dat twee mannen vier olifantenpoot poefs via een tweedehandssite probeerden te verkopen.

Opgezette dieren
Reageer op artikel:
Gigantische vondst van ruim duizend opgezette dieren getroffen in Spanje
Sluiten