Germaine de Randamie vecht tegen Marion Reneau tijdens UFC Fight Night Rotterdam

Redactie 21 jul 2017 Entertainment

In de Rotterdamse Ahoy vecht Germaine de Randamie op 2 september tegen Marion Reneau. Het gevecht is onderdeel van de Rotterdamse UFC Fight Night. Germaine de Randamie vertelt ons hoe zij naar deze wedstrijd toeleeft.

Germaine is de eerste vrouwelijke vedergewicht kampioen en sinds haar UFC debuut in 2013 won ze vier van haar vijf gevechten. Natuurlijk ook die tegen Holly Holm, die ze won na een unanieme jurybeslissing.

Gefeliciteerd met je gevecht, blij mee?
Heel blij mee. We gaan er een knalshow van maken. We gaan de Ahoy op z’n grondvesten doen trillen.

Kun je wat vertellen over je tegenstander?
Ik weet eigenlijk alleen dat ze Marion Reneau heet en in Californië woont. Ik focus mij eigenlijk alleen op mezelf, niet op mijn tegenstander. Ik wil zelf de beste zijn, ik werk op mijn eigen sterke punten.

Hoe werkt dat qua voorbereiding, analyseer je haar gevechten helemaal kapot?
Nee, dat doe ik niet maar mijn coaches wel. Ik kijk niet naar de beelden, wil mijn eigen spel spelen. Mijn coaches hebben een plan waar we aan werken, maar daar ben ik niet mee bezig. Je moet improviseren. Het moment bepaalt wat je moet doen. Het is net schaken. Ik ga haar mijn wil opleggen, daar ga ik alles voor doen.

FHM-Germaine de Randamie

Hoe ziet je trainingsschema er nu uit? Verandert dat veel doordat er nu een gevecht gepland staat?
Op dit moment ben ik minimaal 40 uur aan het werk voor mijn baan als politieagent. Daar moet ik nu nog anderhalve week werken en dan heb ik al mijn vakantiedagen opgenomen zodat ik mij goed kan voorbereiden op het gevecht. Dan zal ik zo’n twee a drie keer per dag trainen. Alles om in de goede vorm te komen.

Je was de eerste vrouwelijke vedergewicht kampioen, heb je zicht op een nieuwe mijlpaal die je wil halen? Zo ja, welke?
Je kan afpakken wat je wilt, maar mijn glimlach krijg je nooit. Ik haal terug wat van mij is en wat mij moet zijn.

 Je was je titel kwijt door weigering om te vechten tegen een tegenstander met dopingverleden, sta je daar nog steeds achter?
100.000%.

Hoe komt het dat je daar zo fel tegen bent? Is het niet juist lekker om dan van iemand te winnen?
Tuurlijk. Er zitten twee kanten aan. Aan de ene kant kun je denken: ‘Daar wil ik van winnen’. Er zijn veel vrouwen die tegen haar weigeren te vechten. Daarom is het moeilijk een tegenstander vinden voor haar. In januari is ze weer betrapt op een middel. Voor het gevecht tegen Holly had ik afgesproken om daarna weer terug te gaan naar het bantamgewicht. Ik wil een rematch tegen Amanda Nunes, de huidige kampioen in de klasse waar ik van heb verloren. We doen een full contact sport, daar horen verboden middelen die je extra kracht geven niet in thuis. In alle sporten niet, maar zeker niet in vechtsport waar je bewust iemand slaat. Dat is niet de boodschap die ik jongeren wil meegeven, dat het oké is om te winnen met verboden middelen.

Wat vind je ervan dat je daardoor je titel kwijt bent?
Aan iedere keuze zitten consequenties. Dit is de consequentie die ik moet dragen. Ik blijf bij mijn principes omdat dit niet een boodschap is waar ik achter sta. Ik vind het jammer, maar heb er vrede mee.

FHM-Germaine de Randamie

Heb je op zo’n avond nog tijd om van het evenement te genieten?
Ik geniet er altijd van. Dat is het hele doel: GENIETEN. Ik kom binnen met een glimlach en ga naar buiten met een glimlach.

Waarom moeten we er op 2 september allemaal bij zijn?
Vorig jaar was het een feest in Ahoy maar ik ga er alles aan doen met hopelijk het publiek om Ahoy uit zijn voegen te laten klappen en er een groot feest van te maken. Een voor allen en allen voor een.

Dankjewel en succes Germaine!

Wil je meer weten over Germaine de Randamie? Lees het uitgebreide interview dat we eerder met haar hadden.

Reageer op artikel:
Germaine de Randamie vecht tegen Marion Reneau tijdens UFC Fight Night Rotterdam
Sluiten