Wetenschappers hebben doorbraak in genezing van kaalheid

redactie 28 Jun 2019 Entertainment

Vroeg of laat moeten 9 van de 10 mannen er toch echt aan geloven: kaal worden. Een pijnlijk moment voor velen, zeker als het je al vroeg overkomt. Gelukkig zitten wetenschappers nooit stil en lijkt er nu een oplossing te komen. Tijdens de jaarlijkse meeting van de International Society for Stem Cell Research (ISSCR) presenteerde een groep wetenschappers namelijk een manier waar ze via stamcellen haren lieten groeien via de huid van muizen. Zo meldt Sky News

Op de conferentie legden ze uit hoe ze ‘nieuwe haarzakjes uit de huid van muizen laten groeien via menselijke pluripotente stamcellen’. En als je nu denkt: ‘wtf is pluripotent?’ dan is dat volkomen te begrijpen. Weten we als simpel redacteurtje van FHM ook niet namelijk. Een vlugge blik op Google leert ons echter dat het cellen zijn die in staat zijn om tot iedere cel uit je lichaam te vormen.

Wetenschappelijke wereld reageert opgetogen

En hoewel het voor de leek als wartaal klinkt was iedereen zo onder de indruk op de conferentie van ISSCR dat de wetenschappers in de prijzen vielen. Zo werd het bekroond met een Merit Award op het event en wordt de technologie direct opgepikt door Stemson Research.

Hoe werkt het dan precies?

De wetenschappers namen menselijke huidcellen en plaatste dit op muizen om te zien wat er gebeurde. Vervolgens observeerden dat er via een speciaal soort implantaat haren begonnen te groeien als ze dit onder de huid van de muizen plaatsten. Na dit succesverhaal denken ze deze techniek ook op mensen te kunnen toepassen. Ook willen ze dan cellen gebruiken vanuit het lichaam van de patient. Daardoor is er namelijk een grotere kans dat het wordt geaccepteerd door het immuunsysteem. Deze video van een jaar geleden legt het nog wat uitgebreider uit:

En psst: mocht die oplossing er dan toch niet komen, geen zorgen want volgens dit onderzoek zijn kale mannen dominanter.

Reageer op artikel:
Wetenschappers hebben doorbraak in genezing van kaalheid
Sluiten