Met de Genesis X Gran Berlinetta Vision Gran Turismo ben je een koning op de weg

Wij hebben wederom weer een nieuwtje in de autowereld! Genesis, heeft zojuist een heerlijke concept car prijsgegeven, de Genesis X Gran Berlinetta Vision gran Turismo! Een masterpiece die tot leven is gebracht in zowel de fysieke als de virtuele wereld van de game Gran Turismo.

Genesis, het merk dat synoniem staat voor luxe, innovatie en verbluffende designs, besloot een stapje verder te gaan. Ze hebben de Genesis X Gran Berlinetta Vision Gran Turismo gelanceerd, en het is letterlijk een game-changer.

Foto: Genesis

Gran Turismo

Het is een gestroomlijnd, aerodynamisch beest dat het asfalt kapotscheurt. En wat nog zieker is, je kunt er dus ook virtueel een ritje mee maken in de adrenaline-driven Gran Turismo. Genesis stopt niet alleen bij het maken van een fysieke auto, ze hebben de kloof overbrugd tussen de realiteit en het gaminguniversum.

Toekomst op vier wielen

Dit futuristische wonder beschikt ober geavanceerde designelementen die rechtsreeks uit een sciencefictionfilm lijken te komen. De contouren, de rondingen, de lijnen – alles straalt toekomst op vier wielen uit. En het beste deel? Dankzij het spel Gran Turismo beleef je het vanuit je gamestoel!

Design

De wagen bevat Crest Grille en Quad Lights die deze gekke lichtgewicht, aerodynamische structuur vormen. Het design vloeit naadloos over van de voorkant naar de achterkant, met twee lijnen die lijken op de signature move van de auto. En oh, aan de achterkant is er dit leipe elliptische concave volume, een signature move van alles Genesis-voertuigen, afgewerkt met een achterspoiler en zijdelingse achterranden voor extra stabiliteit bij hoge snelheden. Ze tillen aerodynamica naar een nieuw niveau.

Foto: Genesis

Instappen maar

We gaan nu effe instappen in deze badboy. Genesis gaat helemaal uit van hun ‘Beauty of White Space’-filosofie en creëerde een cabine die minimalistisch en toch super functioneel is. De digitale panoramische interface is gekoppeld aan een surroundmonotoringsysteem, waardoor je onbelemmerd zicht krijgt terwijl je aan het rijden bent.

Foto: Genesis

Specsss

En de motor? Houd je stoel vast: het is een Lambda 11 V6-motor aangedreven door Genesis E-SC-technologie. Deze hybride aandrijflijn met racespecs is een krachtpatser en levert een verbijsterende 1071 pk en een koppel van 986 Nm. De V6-motor alleen levert 870 pk en 790 lb-ft koppel, en alsof het nog niet genoeg is, komt er of eens 201 pk en 196 lb-ft uit de Yasa E-motor. Het is alsof ze een raket van NASA onder de kap hebben gegooid!

Genesis X Gran Berlinetta Vision Gran Turismo

Nu, hier is de kers op de taart. Vanaf januari 2024 kunnen wij met deze wagen racen in de game Gran Turismo 7. Je krijgt early acces tot dit futuristische beest als cadeau in de update van januari. Wanneer de real-life wagen op de markt komt? Daar hebben wij helaas nog geen info over. Eerst even genieten van deze leipe video.

Reageer op artikel:
Met de Genesis X Gran Berlinetta Vision Gran Turismo ben je een koning op de weg
Sluiten