Gemeente Amsterdam investeert miljoenen en wil het nachtleven nóg knallender maken

We beseffen het misschien niet altijd, maar in Nederland zijn we gezegend met een uitgaansleven van topniveau. Ons kleine kikkerlandje kent talloze festivals en evenementen en in alle hoeken van het land wordt er elk weekend gefeest en gedanst. Toch trekken wij voor een ultiem avondje uit het liefst naar onze hoofdstad, Amsterdam. En daar wordt het nachtleven de komende jaren alleen maar beter, want de gemeente Amsterdam gaat 2,2 miljoen euro investeren in het nachtleven. Gas erop!

15 maatregelen

Wat kunnen we precies verwachten? De gemeente Amsterdam werkt aan de uitvoering van 15 maatregelen om de nachtcultuur te verbeteren. Het grootste probleem waar de Amsterdamse feestbeesten vandaag de dag tegenaan lopen, is volgens de gemeente het gebrek aan ruimte. De topprioriteit is dan ook om te kijken naar alternatieve opties voor feestlocaties zoals garages, lege tunnels en schuilkelders. Wie weet sta jij binnenkort wel keihard te raven in een oude garagebox.

2,2 miljoen euro

De gemeente Amsterdam heeft een behoorlijk bedrag over voor de verbetering van het Amsterdamse nachtleven. In de komende vier jaar gaan ze er maar liefst 2,2 miljoen euro tegenaan gooien. Een behoorlijke investering waar je ongetwijfeld veel mooie dingen mee kan doen. Daarnaast gaat de gemeente Amsterdam vanaf volgend jaar samenwerken met het Amsterdamse Fonds voor de Kunst. Ze willen samen 1,2 miljoen euro vrijmaken voor jonge creatievelingen die het willen maken in het Amsterdamse nachtleven. Dit klinkt ons letterlijk als muziek in de oren.

Amsterdam

Als je het aan ons vraagt is er al meer dan genoeg te beleven tijdens de late uurtjes in onze hoofdstad. Je kan tijdens het uitgaansleven belanden in dikke clubs, een aantal oud-Amsterdamse kroegjes en er is natuurlijk elk jaar het Amsterdam Dance Event. Ook internationaal gezien staat het nachtleven van Amsterdam goed op de kaart, gezien het aantal toeristen dat je tegenkomt in Mokum. Maar klagen met 15 nieuwe maatregelen en 2,2 miljoen euro doen wij zeker niet. Sterker nog, we zijn ontzettend benieuwd. Laat maar komen!

Reageer op artikel:
Gemeente Amsterdam investeert miljoenen en wil het nachtleven nóg knallender maken
Sluiten