Krijg 84.000 euro betaald om naar een afgelegen eiland in Ierland te verhuizen

Je leest het goed ja, je krijgt betaald om te verhuizen. Zo af en toe is het heerlijk om even uit die (te) drukke stad te zijn. Effe tot rust komen zonder al die mensen en voertuigen om je heen. Voor iedereen die er echt helemaal klaar mee is, is er nu de mogelijkheid om op een eiland voor de kust van Ierland te wonen.

Het wordt nog beter: je krijgt ervoor betaald. Maar, juich niet te vroeg.

Ierland

Er is een nieuwe regeling van Ierland en deze zal aanzienlijke geldbeurzen opleveren voor mensen die besluiten te verhuizen naar een van de offshore-gemeenschappen van het land. Het project maakt deel uit van een breder beleid genaamd “Our Living Islands” dat werkt aan het vergroten van het aantal inwoners van de eilanden van het land.

“Het doel van dit beleid is ervoor te zorgen dat duurzame, levendige gemeenschappen nog vele jaren kunnen blijven leven en gedijen op de eilanden voor de kust”, aldus de regering.

Subsidies

Om nieuwe inwoners te lokken, heeft de Ierse regering aangekondigd dat ze subsidies van €84.000 beschikbaar stelt. Klinkt allemaal te mooi om waar te zijn en dat is het ook voor een deel. Er zijn namelijk enkele voorwaarden om die ruim 80k binnen te harken. Het is beschikbaar voor iedereen die zin heeft om een woning op een van de eilanden te renoveren. En ook daar zit nog een extra addertje onder het gras. Geïnteresseerden worden eigenlijk verplicht een woning te kopen met een bouwjaar van vóór 1993 én het moet minimaal twee jaar leeg hebben gestaan.

Als het geld wordt toegekend, kunnen nieuwe huiseigenaren het voor specifieke doeleinden gebruiken, waaronder het installeren van isolatie, herinrichting en structurele bouwwerkzaamheden. Eigenlijk ben je die €84.000 alweer kwijt aan het huis zelf, voor je er erg in hebt.

Voor iedereen die dit project alsnog helemaal ziet zitten: de inschrijvingen gaan op 1 juli open.

Reageer op artikel:
Krijg 84.000 euro betaald om naar een afgelegen eiland in Ierland te verhuizen
Sluiten