Dit zijn de 5 dingen waar Nederlanders het meest geld voor lenen

redactie 28 mrt 2019 Entertainment

Nederlanders lenen wat af op jaarbasis. In 2018 was dat niet anders. Er zijn genoeg redenen om een paar centen te lenen. Je werkt hard, maar op dit tempo duurt het jaren voordat je je droomauto, ideale keuken of moddervette motor kan kopen. Genoeg reden om een lening af te sluiten dus. Dit zijn de vijf doelen waar Nederlanders het meest geld voor lenen in 2018.

Dikke auto

Waarom weer een oud barrel kopen als je met een paar geleende euro’s een lekkere auto kan kopen. Eentje die je altijd al hebt gewild. Je bent blijkbaar niet de eerste die een lening afsluit voor een nieuwe bolide. Uit het leenonderzoek van de Nederlandse Krediet Maatschappij blijkt dat Nederlands massaal beroep doen wat extra centen. Je moet natuurlijk niet vergeten dat je ‘t wel moet terugbetalen, hè!

Foto: Unsplash

Woningverbetering (verbouwing) en inrichting woning

Ben jij die achterstallige krakkemikkige keuken van je helemaal zat en is de waterkoker nog het enige wat prima functioneert? Komen de kant-en-klare noodles en knakworsten uit blik ondertussen je strot uit? Dan zal het onderhand wel eens tijd zijn voor een nieuw kookpaleisje. Van welk geld? Geleend geld natuurlijk! Ook voor upgrades en verbouwingen van woningen, wordt er veel geleend.

Foto: Unsplash

Financiële ruimte, schulden aflossen, lagere rente

Niets is zo vervelend als al je hard verdiende centen meteen te moeten afstaan aan alle maandelijkse vaste lasten. Ook voor meer bestedingsruimte wordt er veel geleend. Kan je eindelijk die lijpe moneyboy weer uithangen. Je weet zelf ook dat rijst met ketchup niet een echte maaltijd is, toch?

Foto: Unsplash

Motor, boot, (sta-)caravan

Je moet nu echt stoppen met het lenen van de skelter van je zoon of je buurjongen voor een tourtje op de zondagmiddag. Misschien wordt het tijd dat je geld gaat lenen voor een echte hobby. Hoe lekker is het als je er op uit kan trekken met je eigen boot of motor? Het zijn alleen vaak flinke aankopen, dus daarom lenen Nederlanders regelmatig een paar duiten voor hun nieuwe vermaak.

Foto: Unsplash

Studie

Hoppa, ome DUO betaalt wel! Enorm veel studenten lenen bij voor hun studie. Het is ook wat als je vijf dagen per week naar college moet en ondertussen met je minimumloon van de plaatselijke pizzabakker een huisje moet betalen, je eigen eten moet kopen en koken, je mobieltje bekostigen, enzovoort, enzovoort, enzovoort. Studenten hebben het financieel niet makkelijk, daarom biedt een lening voor hun een uitkomst.

Foto: Unsplash
Reageer op artikel:
Dit zijn de 5 dingen waar Nederlanders het meest geld voor lenen
Sluiten