Dit zijn de 5 meest te gekke snacks die jij een keer moet proberen

Vrijdag patatdag, vette nek vrijdag of snackzondag. Hoe je het ook noemt, iedereen houdt er wel van om af en toe eens een flinke vette bek te halen bij de cafetaria op de hoek. De ene hecht waarde aan de kwaliteit van de cafetaria, de ander hecht waarde aan de kwaliteit van de snacks en weer iemand anders maakt het allemaal niet uit. Wij zetten de gekste snacks even voor je op een rijtje, zodat jij een keer origineel kan zijn bij de frietboer!

Frikandelletje speciaal, broodje kroket of simpelweg een bamipuckje. Wordt eigenlijk wel een keer saai hé. Lees nog even door, want de redactie heeft hun lekkerste en frappante snackies even naast elkaar gezet voor een passend vergelijkend warenonderzoek.

Ragoezi

Heb jij ooit gehoord van een ragoezi? Wij ook niet. Je zou het kunnen vergelijken met een bitterbal, maar dan anders, snappievous? Het is namelijk een driehoekig hapje gevuld met ragout, ham en verse groenten. Waar je hem kunt krijgen? Cafetaria ‘t Hepke in Koningslust bakt hem graag voor je af!

@schaftzonderspijt♬ origineel geluid – Schaft zonder spijt

Krokodel

Die Brabanders hebben ook elke week weer iets nieuws, althans zo lijkt het. Met deze keer: de krokodel! We kenden de vian del al, een krokante frikandel. De krokodel is dan eigenlijk weer het tegenovergestelde. Het lijkt alsof je een kroket eet, maar stiekem zit er de vulling van een frikandel in, heel sneaky! Je moet diep zoeken in de Brabantse cafetaria’s om deze te vinden trouwens.

Sitostick

Ook Belgen kunnen er echt wat van, want hier komt de sitostick vandaan. De snack is een soort spies. Wat er dan aan gespiesd is? Malse stukjes kalkoen afgewisseld met stukjes witte ui! Dit allemaal gefrituurd in een deegbeslag. Tegenwoordig gelukkig ook gewoon te bestellen in Nederland, onder andere bij cafetaria Het Pleintje in Utrecht!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Het Smokkelbroodje & De Smokkelkeuken (@smokkelbroodje.smokkelkeuken)

Loempidel

Dit is niet alleen lekker in de mond, dit smaakt ook lekker in de mond. Een loempidel, de naam zegt het al. Een kruising tussen de loempia en de frikandel. Het is een frikandel in een loempia-jasje. Waar je hem kunt krijgen? Amstelveen! Bij Carels Cafetaria, bijvoorbeeld!

@sterkindekeuken.nl Met wie wil jij een Loempidelletje eten? 😜 Het recept vind je vanaf NU op sterkindekeuken.nl/loempidel 👉 de makkelijkste weg is via de link in ons profiel 🙌 #loempidel #loempia #frikandel #frikandellen #koken #bakken #recept #recepten ♬ origineel geluid – SterkInDeKeuken.nl

Jos Brinkie

Het is wel echt een Brabantse dag vandaag, want ook de Jos Brinkie stamt uit het Brabantse Maaskantje! Wereldberoemd door New Kids is de frikandel met pindasaus niet meer weg te denken, eigenlijk is alles beter met pindasaus, toch?

@dekakelclub #11 JOS BRINKIE 🥜 Kip frikandel met satésaus en gebakken uitjes🤎 Waarom aan één kant saus als het er helemaal overheen kan! 😉 Verkrijgbaar tijdens carnaval vanaf 9 februari! ❤️🤍💛 #kip #frikandel #fyp #snack #carnaval #oeteldonk #carnaval2024 #denbosch ♬ Twee motten – Dorus

Reageer op artikel:
Dit zijn de 5 meest te gekke snacks die jij een keer moet proberen
Sluiten