Dit is de reden waarom we in de zomer ineens allemaal zo geil zijn

De meeste kindjes worden geboren rond de nazomer, maar toch loopt iedereen tijdens de zomer als een stel opgegeilde hondjes achter elkaar aan lekker aan de bips te snuffelen, dat is immers hoe we kennis maken. Misschien zijn het de zomerjurkjes, of misschien is het het gutsende zweet waardoor we ons toch al een beetje vies voelen, maar tijdens de zomermaanden wordt er heel wat extra gedate, geflirt en gesekst. Hoe kan dat toch? Gelukkig zijn er mensen die niet zomaar wat uit de dikke duim zuigen, maar het ons nog kunnen uitleggen ook. Dit is waarom jij in de zomer zo geil bent.

Summer lovin’

Laten we eerst even vaststellen of het ook echt zo is dat in de zomer de oortjes wat roder zijn. Het korte antwoord: ja. Het langere antwoord komt uit een Zweeds onderzoek dat nét een beetje ongemakkelijk specifiek uitlegt hoe ze dat weten: in de zomer wordt er vaker geëjaculeerd. Thanks. Daarnaast is er een Amerikaanse publicatie die een wat normalere conclusie trekt: zet een mens in zonlicht en er worden simpelweg eerder gevoelens van lust opgewekt.

Lesje biologie

Hoe kan dat dan? Je klevende, miljoenen tellende, witte legertje is veel actiever in de zomer, je bent dus meteen een stuk vruchtbaarder. De vraag is of je daar blij mee bent, maar goed. Je sperma is in de zomermaanden ongeveer twee keer zo actief als in de winter. Door zonlicht maken mannen meer testosteron aan, je gaat je eerder een macho-nacho voelen en beleeft de zomer als een opgegeild konijntje.

Zon creëert niet alleen testosteronbommetjes, maar ook hele gelukkig mannetjes. Zonlicht zorgt ook voor een verhoogde aanmaak van endorfine. Je weet wel, het zogenaamde ‘gelukshormoon’. De hele hormonenpolonaise is nog niet klaar, ook serotonine en cafeïne komen extra vrij in de sunshine. Je gaat je vrolijker en ready to go voelen. Als je alle eigenschappen van de hormonen samenvoegt kom je weer terug uit bij een soort energieke, oversekste puber en we weten allemaal wat die met hun 15 jaar heel de dag deden…

Stating the obvious

Laten we daarnaast ook even niet vergeten dat de zomer zich ook gewoon goed leent voor (om het maar even heel plat te zeggen) geilheid. Iedereen kleedt zich wat bloter en in plaats van een date na je deprimerende werkdag loop je lekker in een vrije week rond op het strand. Extra vrije tijd maakt het simpelweg ook gewoon chiller om eens op zoek te gaan naar leuke dames die in hetzelfde schuitje zitten. We wensen jullie al het succes van de wereld in jullie zoektocht naar de slaapkamer (of het strand) deze zomer, bij deze het startschot! PANG!

Reageer op artikel:
Dit is de reden waarom we in de zomer ineens allemaal zo geil zijn
Sluiten