Geheim recept van de Big Mac-saus is uitgelekt

Redactie 24 Aug 2017 Entertainment

McDonald’s heeft het recept behoorlijk lang geheim weten te houden, maar daar lijkt nu toch een einde aan te komen. Gister is waarschijnlijk de formule voor de Big Mac-saus online gelekt, waardoor we de saus nu zelf kunnen maken.

Sinds franchisehouder Jim Delligatti de Big Mac in 1967 heeft bedacht, is de receptuur van de beroemdste burger ter wereld nooit veranderd. Mag ook wel als je beseft dat de beste man twee jaar bezig is geweest met de ontwikkeling van de saus.

Het originele recept is vrij lastig te maken, aangezien er ingrediënten in moeten die je niet even bij de Appie haalt. Vandaar dat blogster Kelly Blinker voor The Sun een simpelere variant van de saus heeft bedacht. Het enige dat je hiervoor doet, is al deze ingrediënten in één grote kom mieteren: een halve kom mayonaise, 4 eetlepels fijngehakte augurken, 1 theelepel witte azijn, twee eetlepels Franse dressing, één eetlepel fijngehakte witte uit, een theelepel suiker en een 1/8 theelepel zout.

Wel zuur dat het recept juist in dit jubileum jaar van de Big Mac uitlekt. De burger bestaat sinds afgelopen april namelijk precies vijftig jaar. Niet echt een lekkere manier voor McDonald’s om dit feestje te vieren, maar misschien wel voor ons. Hieronder vind je de ingrediënten die in de échte Big Mac-saus zitten.

Vermoedelijke geheime formule van de Big Mac-saus:
Sojaboonolie, gehakte augurken, twee soorten glucosestroop, verschillende soorten suiker, azijn, verschillende soorten zout, calciumchloride, xanthaangom, kaliumsorbaat (een conserveermiddel), kruidenextracten, polysorbaat, gedistilleerde azijn, water, eigeel, uienpoeder, mosterdzaad, propyleenglycolalginaat, natriumbenzoaat (een conserveermiddel), mosterd zemelen, knoflookpoeder, groenteproteïne, karamelkleur, paprika extractiemiddelen, soja lecithine, kurkuma en calciumdinatrium EDTA (om de smaak te beschermen).

Bron: AD.

 

Reageer op artikel:
Geheim recept van de Big Mac-saus is uitgelekt
Sluiten