Dit kun je allemaal doen met een gebruikte telefoon

Redactie 19 Jul 2019 Entertainment

Vaak hebben mensen die hun abonnement moeten verlengen bij hun provider, en dat ook daadwerkelijk doen, ineens de beschikking over twee prima werkende telefoons. De nieuwe wordt uiteraard gebruikt en de oude gebruikte smartphone belandt ergens in een lade en uiteindelijk vaak op zolder. Zonde, want vaak zijn de telefoons nog prima te gebruiken en verraden alleen de normale gebruikerssporen zoals kleine krasjes op het beeldscherm dat er sprake is van een gebruikte telefoon.

In de lade leggen is zonde

In de lade leggen is dus eigenlijk zonde. Verkopen is een veel betere optie. Dit kun je in de eerste plaats particulier proberen te doen, bijvoorbeeld door de telefoon op Marktplaats aan te bieden. Mocht er een klein mankement zijn laat dan een iPhone reparatie uitvoeren waardoor je een mooie prijs voor je gebruikte telefoon kunt vragen. Zeker de iPhone is tweedehands nog erg gewild dus goede kans dat jij je gebruikte smartphone voor een leuk bedrag van de hand kunt doen. Mocht blijken dat er geen belangstelling is voor de telefoon dan kun je de telefoon nog verkopen aan een opkoper. Hiervan zijn er meer dan genoeg in ons land gevestigd zijn. Mocht je hiervoor kiezen dan ontvang je echter wel een stuk minder geld voor je gebruikte telefoon.

Geen belangstelling? Geef de smartphone dan weg

Nog beter dan opbergen in een lade is iemand anders blij maken met je gebruikte telefoon. Er zijn tal van stichtingen die ervoor zorgen dat de telefoons in de arme landen terechtkomen waar de plaatselijke bevolking erg blij is met de telefoons. Wees eerlijk; dat is toch een veel betere optie dan de telefoon opbergen in een lade? Verkopen dus je telefoon en anders weggeven. Verkopen is bovendien goed voor het milieu, want in dat geval hoeft de koper geen nieuwe telefoon te kopen en dit is weer iets dat erg milieubelastend zou zijn.

Voor de opslag van muziek, video’s en foto’s

Heel veel andere smaken zijn er niet. Wat nog weleens gebeurt met gebruikte telefoons is dat ze gebruikt worden voor de opslag van muziek, video’s en foto’s. Daarnaast zijn er slimmeriken die hun gebruikte telefoon in hun camper plaatsen. Zijn ze in het buitenland en gaan ze aan de wandel, dan vinden ze vanwege de GPS van de smartphone toch gewoon hun camper terug en is de kans op verdwalen dus nihil.

Reageer op artikel:
Dit kun je allemaal doen met een gebruikte telefoon
Sluiten