De hemelse gefrituurde Koreaanse kip van Gangnam Chicken wil jij proeven

Fried chicken. Zet deze twee woorden achter elkaar en het water loopt ons spontaan in de mond. De combinatie van het crunchy korstje en het verrukkelijke zachte kippenvlees vanbinnen is natuurlijk een hemelse. Een van de beste plekken waar je dit in ons land kan nuttigen, is Gangnam Chicken.

Want waar is de gefrituurde kip al decennialang helemaal gaande? In Korea moet je zijn! Daar hebben ze de gefrituurde kip tot kunst verheven. Het verhaal van Gangnam Chicken is dan ook wel een mooie: drie vrienden hadden als missie om de lekkerste fried chicken van onze aardbol te vinden. Daarvoor nam een van deze boys zijn twee matties mee naar zijn geboortestad Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea.

Gangnam Chicken

Ze aten kilo’s gefrituurde kip en leerden alles over Korean Fried Chicken. Bij hun terugkomst in Nederland waren ze zo enthousiast en hadden ze zoveel kennis opgedaan, dat ze hun expertise als Korean Fried Chicken masters gewoon maar zelf in de praktijk zijn gaan brengen. Gangnam Chicken was geboren. Het vriendentrio is bezig sinds de zomer van 2019. Inmiddels hebben ze twee vestigingen in Amsterdam en onlangs opende hun nieuwe zaak op de Herengracht 3B in Den Haag.

Gangnam Chicken

Klein geschiedenislesje? Vooruit! Korean Fried Chicken is voortgekomen uit een gelukkige samenkomst van ongelukkige omstandigheden: de Koreaanse Oorlog. Toentertijd nam het Amerikaanse Leger het gefrituurde eten mee, waarna de Koreanen er knapperig goud van maakten: Korean Fried Chicken. Tegenwoordig, is dit een groot onderdeel  van de moderne Koreaanse cultuur geworden.

Korean fried chicken is overigens dubbel gefrituurde kip. Hierdoor krijgt ‘ie z’n krokante laagje. Daarna wordt de kip gecoat door de kip te schudden in combinatie met de saus. Bij Gangnam Chicken kun je kiezen uit de sauzen soy/garlic, honey/lemon, spicy Korean pepper & Savoury BBQ. Kan zomaar een verfijnde impuls geven aan je kippenpootje. Als je nu geen zin hebt in gefrituurde kip, dan weten wij het ook niet meer.

Gratis bezorging voor FHM-lezers

Als echte vriend van jou hebben wij alvast een lekkere korting geregeld. Met de code FHMxGANGNAM krijg je gratis bezorging. Scheelt weer een paar euro. De code is geldig vanaf vrijdag 3 februari tot en met zondag 5 februari en geldig voor zowel bestaande als nieuwe gebruikers. Noteer maar in de agenda, want dit weekend ga jij gefrituurde kip eten. Als er een moment is om Gangnam Chicken te proberen, dan is het nu. Meer info vind je op gangnamchicken.nl. Kluif smakelijk!

Reageer op artikel:
De hemelse gefrituurde Koreaanse kip van Gangnam Chicken wil jij proeven
Sluiten