Game on: House of Cards Seizoen 5

Redactie 30 mei 2017 Entertainment

Ja ja ja. Het lange wachten is over. Na een jaar en een paar staat vanaf vandaag het vijfde seizoen van House of Cards op Netflix. Frank en Claire Underwood gaan verder met hun poging Amerika in de houdgreep te leggen. Wij gaan er even niet vanuit dat je een vrije dag hebt genomen om alles in een ruk te checken, dus zal je vanavond de eerste afleveringen bekijken. #zinin

Maar hoe zat het ook alweer? Feit is dat er een hoop is gebeurd de afgelopen vier seizoenen, maar een kleine heads-up kan vast geen kwaad. We slaan de eerste drie seizoen even over, dus we richten ons kort op seizoen vier. Hoop spoilers voor de mensen die nog niet bij zijn, dus stop dan nu met verder lezen.

Neergeschoten
Seizoen 4 stond in het teken van de bekoelde liefde en de machtsstrijd tussen Frank en Claire. Verder werd Frank neergeschoten door Lucas Gathwin, je weet wel, de collega van Zoë Barnes, die door de president voor de metro werd gegooid.

Conways house of cards

Conways
De verkiezingen komen eraan en Frank moet het opnemen tegen de jonge, frisse Will Conway. Ondanks dat de campagne op het scherpst van de snede gevoerd, heeft Frank zijn rivaal gevraagd om te helpen bij het vrij krijgen van drie gijzelaars in Tennessee. Dat gaat uiteraard weer op z’n Underwoods, alles in het belang van Amerika, maar vooral in het belang van de Underwoods. Verder hebben we nog Thomas Yates, de schrijver. Kun je je die trio nog herinneren? En dat ze daarna met z’n drieën in een huis woonden? Yep.

Oorlog
Ken je Tom Hammerschmidt nog? Juist, de oud-hoofdredacteur van de Washington Herald. Hij publiceert een verhaal over de dood van Zoë Barnes. Niet echt bevorderlijke media-aandacht voor onze Frank. Een spannende opende zaak, die zich in seizoen 5 verder zal ontplooien. Om de aandacht een beetje af te leiden hadden Frank en Claire maar bedacht dat oorlog altijd een goede afleidingsmanouvre is, dus starten zij de strijd tegen ICO, het Islamitisch Kalifaat in de Oriënt.

Dus?
Goed, we zitten drie weken voor de verkiezingen, een nederlaag dreigt voor de Underwoods, het huwelijk gaat niet bepaalt van een leien dakje, schrijver Yates en Claire zien elkaar wel heel erg zitten, Frank wordt beschuldigd van moord en ze zijn net een oorlog gestart. Veelbelovende ingrediënten voor een knaller van een vijfde seizoen. Het bingewatchen kan beginnen…

Vanaf vandaag (30 mei) is heel het vijfde seizoen van House of Cards te zien op Netflix

Reageer op artikel:
Game on: House of Cards Seizoen 5
Sluiten