De gadget die jouw leven een stuk makkelijker en voordeliger maken

Ben jij een liefhebber van handige gadgets? Van die items die je leven een stuk makkelijker en voordeliger maken? Ja? Dan moet je eens kijken naar de petroleumkachel. Je denkt dan misschien: ‘saai en ouderwets’. Maar niets is minder waar. Wij gaan je vertellen waarom. 

In Japan – een van de grootste producenten van deze verwarmingstoestellen – is dit een populaire gadget. Begrijpelijk, want de gasprijzen zijn ongekend hoog en zo’n eigentijdse, flexibele manier van verwarmen heeft vele voordelen! Dat geldt natuurlijk ook in Nederland en daarom hebben we de voordelen van deze handige gadget voor je op een rijtje gezet.

1. Compact en efficiënt

Als man ben je misschien niet een echte koukleum en het is dan ook zonde om je hele huis of appartement te verwarmen. Als je overdag werkt is het lekker als je thuiskomt en je kunt in korte tijd je huiskamer behaaglijk maken. Op de site petroleumkachel.nl vind je handige kachels met een modern design. Voor een petroleumkachel is heel weinig ruimte nodig en het verwarmt de kamer snel en efficiënt. Compactheid en efficiëntie vormen dan ook een ijzersterke combinatie en zijn de grootste voordelen. Je kunt deze kachels eigenlijk overal gebruiken: in grote en kleine kamers, op balkons of als bijverwarming in slecht geïsoleerde ruimten. Heb jij een vakantiehuis of camper? Dan is een petroleumkachel ideaal! Vooral wanneer er geen elektriciteit is.

2. Veelzijdig

Wanneer je kiest voor een kwaliteitsmerk petroleumkachel, zoals van Zibro, zijn er drie soorten petroleumkachels beschikbaar: gevelkachels, kouskachels en laserkachels. Elke variant heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Petroleumkachels van Zibro zijn dan ook heel veelzijdig. Een gevelkachel is een mooie, permanente oplossing voor in de grotere huiskamer, maar kan ook in andere ruimtes worden toegepast. Kouskachels hebben als voordeel dat je er volledig onafhankelijk van het lichtnet je huis mee kunt verwarmen en zijn ideaal voor locaties zonder aansluiting op het lichtnet. Voor de ontsteking van het apparaat wordt namelijk gebruikgemaakt van batterijen. Laserkachels hebben voor dat doel een stekker, maar zijn wel mobiel. Dit type kun je, net als de kouskachel, meenemen naar elke kamer of zelfs wanneer je op vakantie gaat.

3. Zeer effectief

Petroleumkachels zijn uiterst effectief als het gaat om het verwarmen van je huis. In tegenstelling tot een normale centrale verwarming die tijd nodig heeft om op te warmen, genereert een petroleumkachel direct warmte. Hierdoor zal het toestel de ruimte ook heel snel en effectief verwarmen. Daarbij hebben ze vaak een ingebouwde thermostaat om de temperatuur nauwkeurig te regelen. Zodra de kamer op temperatuur is, slaat de kachel uit. Zo verwarm je de kamer alleen zolang als het nodig is en verspil je geen onnodige energie.

4. Milieuvriendelijk

Als moderne man denk je natuurlijk ook aan het milieu. Hoewel je het misschien niet zou verwachten, zijn moderne petroleumkachels beter voor het milieu dan gasverwarming. De nieuwe modellen hebben zeer weinig uitstoot meer en daarmee stoten ze minder CO2 uit. Omdat er geen opwarmtijd is, is de kachel ook veel zuiniger in gebruik. Dit voordeel werkt dus twee kanten op: echt een handige gadget dus! Let op: het gaat wel om een verwarmingstoestel waarbij er sprake is van verbranding. Hiervoor wordt zuurstof gebruikt. Het is dan ook belangrijk om de ruimte te luchten en te zorgen voor aanvoer van frisse lucht. Ook is het slim om een koolmonoxidemelder en rookmelder op te hangen, maar dat heb jij waarschijnlijk allang voor elkaar.

5. Lage aanschafprijs

Ben je bezig je eigen huis of vakantiehuis te bouwen, dan heb je een verwarmingssysteem nodig. Petroleumkachel hebben een lage aanschafprijs in vergelijking met andere verwarmingssystemen. Dit maakt het een betaalbare optie als je op zoek bent naar een voordelige manier om je huis te verwarmen. Wanneer je maar een klein budget hebt, kun je overwegen om eerst 1 petroleumkachel aan te schaffen en deze te gebruiken in de ruimte waar je je bevindt. Later kun je dan nog een tweede toestel erbij nemen, indien gewenst. Op deze manier kun je de investering spreiden.

6. Eigentijds design

Hoewel de naam petroleumkachel misschien wat stoffig klinkt, past het innovatieve ontwerp perfect bij jouw moderne interieur! Dit is natuurlijk een factor die ook niet onbelangrijk is. Deze kachels zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en stijlen, zodat je er zeker van kunt zijn dat ze perfect passen bij jouw persoonlijke smaak en interieur.

Dus, of je nu op zoek bent naar een compacte verwarmingsoplossing, een mobiele kachel of gewoon wilt besparen op je energierekening, een petroleumkachel is daarvoor een hele goede optie. Met zijn vele voordelen biedt het niet alleen warmte en comfort, maar ook kostenbesparingen en milieuvriendelijkheid. Kortom, een super gadget!

Reageer op artikel:
De gadget die jouw leven een stuk makkelijker en voordeliger maken
Sluiten